Savivaldybė ieško specialistų, bet jų nėra?

cibulskieneŠakių rajono savivaldybės Bendrajame skyriuje norima įdarbinti teisininką ir viešųjų pirkimų specialistą. Kaip teigia administracijos direktoriaus pavaduotoja Inga Cibulskienė, dėl to jau antrą kartą skelbiamas konkursas, bet tinkamų kandidatų neatsiranda.

Nuotr. Inga Cibulskienė: „Darbuotojų laukia atsakingas ir gana sudėtingas darbas, todėl reikalavimų kartelės nuleisti neketiname.“

Darbo vietoms nekeliama ypatingų patirties reikalavimų, o išsilavinimas gali būti bakalauro arba jam prilygstantis. Akivaizdu, kad į šias pareigas pretenduoti gali ir patys jauniausi, tik ką profesiją įsigiję kandidatai. Tačiau administracijos direktoriaus pavaduoja Inga Cibulskienė teigia, jog jų neatsiranda, o tie, kurie kandidatavo, neatitiko ir šių reikalavimų.
 
Viena darbo vieta siūloma teisininkui, kuris turės būti atsakingas už visapusišką konsultavimą teisiniais klausimais, savivaldybės tarybos sprendimų, mero potvarkių, administracijos direktoriaus įsakymų projektų, kt. dokumentų rengimą.

Nurodyta, kad valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turės turėti aukštąjį universitetinį socialinių mokslų studijų srities teisės krypties (bakalauro kvalifikacinį laipsnį) arba jam prilygintą išsilavinimą. Patirties teisininko pareigybei nereikalaujama.

Toks pat išsilavinimas reikalingas ir tiems, kurie nori užimti viešųjų pirkimų specialisto pareigas. Tiesa, šiai pareigybei jau reikalaujama turėti metų darbo patirtį.

Viešųjų pirkimų specialistas rengs projektus supaprastintiems ir mažos vertės pirkimams, išskyrus savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus organizuojamiems, prekių, paslaugų ar darbų pirkimo dokumentų projektus, pirkimo dokumentų, sutarčių projektus, pirkimo dokumentų patikslinimo (paaiškinimų) projektus, pranešimų tiekėjams projektus bei kitą Viešojo pirkimo komisijos darbui reikalingą informaciją bei dokumentaciją, atliks kitas funkcijas.

Dokumentai priimami 14 darbo dienų nuo skelbimo Valstybės tarnybos departamento svetainėje dienos iki 2016 m. liepos 22 d. Norėdami pateikti dokumentus, asmenys turi būti išlaikę bendrųjų gebėjimų testą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.