Teiks naują paslaugą neįgaliesiems

kopiklisŠakių socialinių paslaugų centras yra įsigijęs laiptų kopiklį, reikalingą judėjimo negalią turintiems žmonėms, o savivaldybės taryba nustatė šio įrenginio kainą. Tiesa, ne vienas svarstė, ar ji nėra per didelė.

Nuotr. Socialinių paslaugų centras laiptų kopiklį nuo šiol galės nuomoti neįgaliesiems.  Kopiklis, keliantis neįgalųjį kartu su vežimėliu, suteikia galimybę „lipti“ laiptais aukštyn ir žemyn.

Nors ne vienas tarybos narys klausė, ar patvirtinta kaina (35 eurai mėnesiui, 2 eurai parai) yra ne per didelė, Ūkio skyriaus vyresnioji specialistė Aušra Slidziauskienė aiškino: „Kaina apskaičiuota dalinant iš aštuonerių metų nusidėvėjimo, nes taikomas toks normatyvas, ir pridėtos eksploatacinės išlaidos.“
 
Be to, kam reikės papildomų paslaugų (kopiklį parvežti, išvežti), turės susimokėti dar 5 eurus. Kam papildomų aptarnavimo paslaugų nereikės, tam ir mokesčio mokėti nereikės.

Vicemeras Edgaras Pilypaitis bei tarybos narys, Sveikatos ir socialinės politikos komiteto pirmininkas Arvydas Šlėderis retoriškai svarstė, ar socialiai teisinga, kai, tarkim, verslo įmonėms savivaldybė nuomoja patalpas už 0,10 euro centų už kvadratinį metrą, o iš žmonių, kurie turi negalią, ims keliasdešimt kartų daugiau. Tačiau A. Slidziauskienė sakė, kad nereikėtų painioti šių dalykų, nes tiek vienu, tiek kitu atveju kaina yra apskaičiuota pagal galiojančią tvarką ir vyriausybės nutarimą.

Kadangi buvo nemažai svarstymų, kad kaina yra per didelė, numatyta parengti kompensavimo tvarką. Kada ši tvarka bus parengta, kol kas neaišku. Tikėtina, iki artimiausių savivaldybės tarybos posėdžių.

Laiptų kopiklį Socialinių paslaugų centras įsigijo dėl to, kad rajone yra nemažai neįgaliųjų, kurių judėjimo laisvę riboja ne tik tai, kad jie sėdi rateliuose, bet ir laiptai. Visgi, pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, tiksliai pasakyti, koks bus kopikliu besinaudojančių asmenų skaičius, sunku. Tačiau kad poreikis yra, ji patvirtino ne vieno komiteto posėdžio metu.

„Manau, tikrasis poreikis paaiškės, kai paslauga bus pradėta teikti. Vieniems jo reikės rečiau, kitiems dažniau. Kiekvienas galės naudotis pagal individualius poreikius. Gal reikės pas gydytoją, gal šiaip į lauką išvažiuoti“, – sakė L. Pocevičiūtė.

Laiptų kopiklis kelia neįgalųjį kartu su vežimėliu. Kaip informuoja Socialinių paslaugų centras, kopiklis tiesiog suteikia galimybę žmonėms vežimėliuose „lipti“ laiptais aukštyn ir žemyn, padedant lydinčiam žmogui. Įrenginys valdomas automatiniu būdu, yra patikimas, tvirtas ir saugus, paprastas valdyti. Bėgiai dėl aukšto trinties koeficiento garantuoja saugų kopimą laiptais, nesubraižo ir nesugadina laiptų. Kopiklis pritaikytas įvairiems laiptams bei įvairiems neįgaliųjų vežimėliams, gali būti transportuojamas lengvųjų automobilių bagažinėse. Kopiklio maksimali apkrova – 160 kg.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.