Seniūnai nori turėti savo bokštelį, bet kokį?..

autobokstelis dirbaLina POŠKEVIČIŪTĖ

Seniūnai, jau nuo pavasario svarstę apie būtiniausios technikos įsigijimą seniūnijose, antradienį priėmė sprendimą pirkti bokštelį, kurį naudos savo reikmėms, ir viliasi, kad jo nereikės iš niekur nuomotis. Tačiau kol kas svarstoma, kur rasti tokį universalų, su kuriuo pavyktų atlikti kuo daugiau darbų.

Nuotr. Nors šiais metais UAB „Šakių komunalinis ūkis“ įsigijo autobokštelį, seniūnai jį nuomotis gali ir iš komercinių įmonių, bet jiems tai per brangu, todėl nusprendė pirkti savo.

Autobokštelio poreikis seniūnijose yra didelis: jis naudojamas genint medžių šakas, tvarkant gatvių apšvietimą, atliekant įvairius pastatų remonto darbus. Šių metų pradžioje UAB „Šakių komunalinis ūkis“ įsigijo naują autobokštelį, kurį gali nuomotis seniūnijos, taip pat autobokštelį nuomotis galima iš komercinių įmonių. Tačiau seniūnai šių įstaigų paslaugomis naudojosi retai, priežastis viena – nuomoti autobokštelį per brangu, be to, seniūnijos tam neturi lėšų.

Dar vienas seniūnų išsakytas nepasitenkinimas – minėti autobokšteliai nepateisina visų poreikų: jei vienas iš minėtų autobokštelių labiau tinkamas šakoms genėti, tai kitas remontuoti pastatų stogus arba keisti lemputes stulpuose, atlikti kitus darbus. Todėl seniūnai turėdavo pagal numatomų darbų pobūdį rinktis, kurį iš jų nuomotis.

Antradienį į pasitarimą susirinkę seniūnai išsakė savo sprendimą – reikia pirkti naują bokšelį. Jie numatę įsigyti velkamą bokštelį už maždaug 17 tūkst. eurų, o už likusius pinigus pirks būtiniausios technikos. Sprendimas lyg ir priimtas, bet čia pat kilo diskusija, ar naujas pirkinys pateisins visų lūkesčius, ar su juo pavyks atlikti visus norimus darbus.

„Su juo tikrai neis genėti šakų, kadangi joms genėti reikalingas dviejų žmonių talpos bokštelis, o šitas yra pritaikytas vienam žmogui“, – savo pastebėjimus išsakė Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius.

„Tai kam pirkti, jeigu šakų neis genėti? Juk tai vienas iš pagrindinių darbų seniūnijoje“, – klausė Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė.

Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis pateikė pasiūlymą galbūt įsigyti naudotą bokštelį, kuris kainuotų apie 6 tūkst. eurų, jis pažadėjo patarpininkauti dėl jo įsigijimo.

„Nusipirkit tokį, kad jums būtų visapusiškai naudingas ir tinkamas. Jeigu nusipirksit mažą paprastiems darbams, o su juo nepadarysite visų darbų, o dar papildomai reikės nuomotis iš įmonių kitą – tai jau čia nenormalu. Nepirkite aklai, dar kartą pasvarstykite, nes pinigų yra nedaug ir juos panaudokite racionaliai“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus.

Seniūnai pripažino, kad jie realiai nė vieno planuojamo pirkti bokštelio – nei naujo, nei dėvėto – nėra matę. „Reikia apžiūrėti, pačiupinėti tuos bokštelius“, – įsitikinęs Slavikų seniūnas Vidmantas Benediktas Sprainaitis.

Seniūnai skirstėsi bokštelio įsigijimo klausimo taip ir neišsprendę. Iškilo abejonių, kurį verta įsigyti – naują ar naudotą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.