Eismo saugumą užtikrins kelio ženklai

papartynu gatveNuotr. Dėl didelio transporto priemonių greičio soduose esančioje Papartynų g. Šakiuose turėtų atsirasti greitį ribojantis ženklas.

Eismo saugumo priemonių įdiegimas įvairiose rajono vietose – nuolatinis ne tik gyventojų, bet ir Eismo saugumo komisijos galvos skausmas. Ne išimtis ir paskutinysis posėdis, kurio metu apsvarsčius gautus prašymus nuspręsta įrengti atitinkamus kelio ženklus ne tik Šakiuose, bet ir kitose rajono vietose.
 
Eismo saugumo komisija, apsvarsčiusi gautus prašymus, nusprendė įdiegti atitinkamas eismo saugumo priemones. Papartynų g. Šakiuose turėtų atsirasti kelio ženklas, leidžiantis ne didesnį kaip 30 km/val. greitį. Į komisiją kreipėsi sodų bendrijos nariai, nes kelias visiškai neapšviestas, nėra šaligatvių, o tiek sunkiasvorė, tiek lengvoji technika važinėja dideliu greičiu ir kelia pavojų kitiems eismo dalyviams.

Kidulių kaime Tilto gatvėje ties sankryža su rajoninės reikšmės keliu Miknaičiai–Slavikai–Kiduliai nuspręsta pastatyti ženklą „Eismas draudžiamas“, o iš kitos gatvės pusės įrengti stacionarius stulpelius. Tam pritarta gavus gyventojų prašymą riboti eismą, kuris suintensyvėjo jį leidus iš abiejų gatvės pusių.

Barzdų miestelyje Nepriklausomybės gatvėje taip pat atsiras papildomas ženklas ir draudimas. Čia negalės važiuoti sunkesnė nei 8 t technika. Nors abejota, ar tokiu sprendimu bus patenkinti gatve važinėjantys ūkininkai, nuspręsta ženklo įrengimui pritarti. Seniūnas Remigijus Naujokaitis akcentavo – kelio danga silpna, tad norint, kad nebūtų sugadinta, reikia imtis atitinkamų priemonių. Komisija pritarė pėsčiųjų tako įrengimui Plokščiuose, rajoninės reikšmės kelio Kiduliai–Gelgaudiškis–Gerdžiūnai ruože. Skiriamąja juosta bus paženklintas rajoninės reikšmės kelio Kiduliai–Gelgaudiškis–Gerdžiūnai ruožas nuo 21,13 km iki 25,52 km. Eismo saugumo priemonių bus imtasi ir krašto kelyje Vilkaviškis–Kudirkos Naumiestis. Gyvenvietės „Sintautai“ ženklas iš P. Vaičaičio gatvės pradžios bus perkeltas į krašto kelią Vilkaviškis–Kudirkos Naumiestis–Šakiai ties tiltu per Pentos upelį. Nurodomuoju ženklu bus paženklinta Bliuviškų gyvenvietės pradžia ir pabaiga.

Tiesa, gal reikėtų atkreipti dėmesį, kad eismo saugumą turintys užtikrinti kelio ženklai būtų ne tik pastatyti, bet ir kontroliuojama, kad jų paisoma. Deja, praktika dažnai rodo ką kita...

Nors ir ne vienbalsiai, komisijos nariai pritarė atrinktų Šakių miesto L. Giros, P. Vaičaičio, J. Basanavičiaus, E. Steponaičio, Birutės, Aušros, S. Banaičio, Griškabūdžio, V. Kudirkos, Vytauto, Medžiotojų, Vingio, J. Staugaičio, Jazminų gatvių sąrašui, šiose gatvėse numatoma įrengti, atnaujinti ar remontuoti infrastruktūrą. Eismo saugumo komisijos pirmininkas ir Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis komisijos nariams pristatė informaciją apie Šakių miesto gatvių būklę. Jis apžvelgė iš Šakių seniūnijos gautus gatvių įvertinimo aktus, kuriuose aprašytos esančios problemos. Daugelis jų susiję su būtinybe įrengti pėsčiųjų takus, atnaujinti kelio dangas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.