Kad ir be kvorumo – apie viską atviromis kortomis

valstieciai
Nuotr. Laikinai skyriaus pirmininko pareigas einantis Rimantas Valiukas (stovi) informavo, kad visi esminiai klausimai bus sprendžiami pakartotinio susirinkimo metu. Tiesa, diskusijų netrūko ir kvorumo nesurinkusiame susirinkime.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Sausio 10 d. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyrius savo narius kvietė į neeilinį susirinkimą. Tiesa, kvorumas nesurinktas, lengvo chaoso neišvengta, tačiau kai kurie klausimai aptarti, įvardyti kandidatai į merus pavasarį vyksiančiuose rinkimuose.

Šiuo metu, kol skyrius neturi pirmininko, šias pareigas eina pavaduotojas Rimantas Valiukas. Tad jis ir ėmėsi pirmininkavimo, nors kai kuriais momentais kilo abejonių, ar susirinkimą veda jis, ar buvusio pirmininko Juozo Bertašiaus sutuoktinė Genovaitė Bertašienė. R. Valiukas kad ir negausiai susirinkusius partiečius informavo, kad gautas J. Bertašiaus prašymas dėl atsistatydinimo iš užimamų pareigų, tačiau jį pertraukusi G. Bertašienė patikino, kad jos sutuoktinis narystę suspenduoja, tai yra stabdo, bet neatsistatydina. R. Valiukas kalbėjo: kadangi iš 220 narių į susirinkimą susirinko tik keliolika, o turėjo būti 160+1, tad sausio 20 d. bus šaukiamas pakartotinis susirinkimas (užteks, jei susirinks 90), kurio metu pirmiausiai bus renkamas naujas pirmininkas, valdyba, balsuojama už kandidatus į mero postą.

Užbėgant įvykiams už akių, galima paminėti, kad R. Valiukas iškart partijos kandidatus neeiliniuose mero rinkimuose ir įvardijo – tai tarybos nariai Tomas Skaizgirys ir Paulius Puskunigis, Rima Rauktienė ir Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius. Tiesa, kaip buvo galima suprasti iš replikų, ši informacija dar neturėjo būti paviešinta. Vytautas Bitinas, R. Januševičius retoriškai R. Valiuko teiravosi, „kodėl jis viską čia taip maišo“. Už šias kandidatūras turėtų būti balsuojama pakartotinio susirinkimo metu.

„Ką maišau, ką maišau? Valdybos posėdyje buvo nutarta“, – replikavo laikinasis skyriaus pirmininkas, kalbėjęs čia apie skyriaus pirmininko rinkimus, čia apie valdybą, prisimindamas ir laikino mero postą, čia prabilo ir apie pačius kandidatus neeiliniuose rinkimuose.

G. Bertašienė nesuprato ir teiravosi, kam apskritai rinkti pirmininką ir perrinkti valdybą. Galbūt galima palikti pavaduotoją R. Valiuką ir to pakaktų. Tačiau partiečiai Vytautas Bitinas, Henrikas Zaremba tikino, kad yra gautas partijos valdybos raštas, kuriame aiškinama, jog J. Bertašius turėtų būti atstatydintas iš visų užimamų pareigų. R. Valiukas skaitė gautą valdybos raštą, kuriame paaiškinama, kad buvo išklausyti J. Bertašiaus paaiškinimai dėl susiklosčiusios situacijos ir patenkintas jo pareiškimas stabdyti narystę partijoje, nes „svarbiausia reputacija ir skaidrumo kriterijai, skyriaus stabilumas bei subalansuota veikla“. Tiesa, po neeilinių mero rinkimų, vyksiančių balandžio 23 d., raginama svarstyti galimybę atstatyti J. Bertašiaus narystę partijoje, o dabar visas jėgas skirti neeiliniams mero rinkimams iškeliant tinkamą kandidatą.

R. Valiukas ragino aktyvinti narius, kad jie susirinktų į kitą penktadienį vyksiantį susirinkimą. Šiuo metu vyksta ir partijos narių patikslinimas. Šis darbas, kaip kalbėjo laikinasis pirmininkas, gana sunkus, daugelio pasikeitę kontaktai, bet jau yra patikslinta apie 100 narių. R. Valiukas svarstė, kad gali būti, jog atėjus laikui rinkti nario mokestį bus taip, kad kai kurie atsisakys ir nario bilieto. Tačiau J. Bertašienė replikavo: „Kas čia mokėdavo? Mes sumokėdavom ir niekas to nario bilieto ir neatsisakydavo.“

Partietis Mindaugas Viltrakis susitikimo metu prisiminė rezultatus buvusiuose Seimo rinkimuose. Jo nuomone, „ketvirtoji vieta (valstiečių kandidatas R. Valiukas užėmė ketvirtą vietą – red.) jokiu būdu nepateisinama“ ir už tai kažkas turėtų prisiimti atsakomybę. Atsakymą turėjo G. Bertašienė: „Nė vienų rinkimų nelaimėjom, nes stipraus kandidato neturėjom.“ Tad ji ragino galvoti apie tai, o ne versti kažkam kaltę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.