Veršių kaimo gyventojai kovoja dėl prekybininkų

versiai
Nuotr. Gausiai susirinkę Veršių kaimo gyventojai išklausė bendruomenės centro pirmininkės Laiminos Auštrienės (dešinėje) ataskaitos už 2016 metus, vienbalsiai jai pritarė.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Veršių bendruomenė vasario 15 d. rinkosi į susirinkimą pasidžiaugti nuveiktais darbais ir aptarti problemas, kurias išsakė Sintautų seniūnui Kęstučiui Birbilui. Susirinkimo metu Veršių kaimo gyventojai išgirdo bene geriausią žinią iš UAB „Molupis ir Ko“ atstovų, kad jų pamėgti prekybininkai sugrįš į kaimą.

Bendruomenės susirinkimo „vinimi“ tapo susitikimas su UAB „Molupis ir Ko“ atstove. Šios įmonės produkciją pamėgę Veršių kaimo gyventojai nori prekybininkus susigrąžinti į kaimą.

„Mums malonu, kad jūsų kaime turėjome parduotuvę. Noriu pasakyti, kad mūsų įmonės veidą parodo dirbančios pardavėjos – pas jus sėkmingai darbavosi pardavėjos Vilma ir Erika. Niekada nesakykime – niekada. Aš manau, kad mes sugrįšime į jūsų kaimą su savo gaminama duonele, tik reikia išlaukti. Dėkoju jums visiems už palaikymą“, – kalbėjo UAB „Molupis ir Ko“ mažmeninės prekybos direktorė Jūratė Augienė, kurios kalbą Veršių kaimo gyventojai palydėjo audringais plojimais.

Istorija su prekybininkais šiame kaime susiklostė tokia, kurios toli gražu nepavadinsi sąžininga konkurencija. Jau nuo lapkričio mėnesio kaime liko viena, verslininkei Onutei Paškevičienei priklausanti prekybos įmonė.

Gyventojai jau kuris laikas kalba, kad yra nepatenkinti dabartinės Veršių kaime veikiančios parduotuvės produkcija, jie teigia, kad produktai yra nekokybiški ir nešvieži.

„Jei turite nusiskundimų dėl produktų, nedarykite pletkų, o konkrečiais atvejais, turėdami čekį ir patį produktą, kreipkitės į atitinkamas institucijas“, – paragino bendruomenės pirmininkė.

Pakalbinta verslininkė O. Paškevičienė sakė nesuprantanti, kuo neįtiko veršiškiams.

„Būčiau žinojusi, kad tokia pekla užvirs, tikrai to pastato būčiau nepirkusi. Dabar tiek šiukšlių pripilta ant mano galvos. Kodėl manęs niekas nepakvietė į susirinkimą, o kalba už akių?“ – klausė verslininkė.

Minėta verslininkė 2016 m. įsigijo dar vieną pastatą, esantį Veršių kaime, kuriame beveik metus buvo įsikūrusi UAB „Molupis ir Ko“ parduotuvė. Ši liko be patalpų. Praeitų metų lapkričio 25d. buvo priimtas rajono savivaldybės tarybos sprendimas dėl viešojo konkurso organizavimo patalpų nuomai Veršių kaime buvusiose mokyklos patalpose. Gruodžio 16-ąją konkurse dalyvavo du pretendentai – UAB „Molupis ir Ko“ ir verslininkė Aušra Paškevičiūtė. Gruodžio 19 d. paaiškėjo, kad konkursą laimėjo A. Paškevičiūtė, kuri pasiūlė didesnę kainą – 3,90 euro už vieną nuomojamą kvadratinį metrą (patalpų plotas 83 kv. metrai), o gruodžio 29-ąją verslininkė pasirašė sutartį. Tiesa, šiuo metu patalpose jokios gyvybės nėra: nei vyksta remonto darbai, nei pasirodo pati verslininkė. Tiesa, nuomos mokestį (323 eurus už mėnesį) ji sumokėjo. „Draugo“ žiniomis, minėta verslininkė šiuo metu studijuoja, bet neatsisako numatytų planų įrengti išsinuomotose patalpose parduotuvės.

Veršių bendruomenės centro narys Romas Milius pasakojo, kad verslininkė, prieš siūlydama mokėti įspūdingą nuomos mokestį, net nematė patalpų, kurioms reikalingas tikrai nemenkas remontas. Jis patikino: gyventojai tikėjosi, kad minėtose patalpose įsikurs „UAB „Molupis ir Ko“. Veršių kaimo gyventojai įsitikinę, kad konkursą laimėjusi prekybininkė nori, kad kaime neliktų konkurentų.

Veršių bendruomenės centro pirmininkė Laimina Auštrienė, apžvelgdama per 2016 m. nuveiktus darbus, sakė: „Praeitais metais veiklos nebuvo tiek daug, labai kuo pasigirti neturime.“

Ji pasidžiaugė, kad gali žmonės sueiti į šiltas bendruomenei priklausančias patalpas, kuriose ir vyksta renginiai. L. Auštrienė sakė, kad praėjusiais metais didesnę laiko dalį jie skyrė projektui „Bendruomeninės veiklos stiprinimas Veršių kaime“ (gauta 8 tūkst. 539 eurai). Už projekto lėšas buvo įrengta šildymo sistema, įsigyti lauko baldai.

Kaip ir kasmet, centras didelį dėmesį skiria sportui ir jaunimo užimtumui – įgyvendinti du projektai. Pristatydama kitą centro veiklą, pirmininkė pasidžiaugė, kad prieš pat Kalėdas padedant rėmėjams – Sintautų seniūnijai, UAB „Molupis ir Ko“ – kartu su Seimo nariu Mindaugu Basčiu aplankė 36 kaimo senelius.

L. Auštrienė susirinkusiems priminė, kad įsibėgėja Šakių vietos veiklos grupės 2016–2023 m. vietos plėtros strategija ir patikino, kad bendruomenės centras jau turi savo viziją, kokį projektą teiks, bet paragino ir gyventojus siūlyti savo idėjas, nebijoti pradėti kurti savo verslą, nes, pasak pirmininkės, naujojoje strategijoje verslo kūrimui ypač palankios sąlygos.

„Pagrindinis bendruomenės centro tikslas – išsaugoti ir išlaikyti jau turimas patalpas, kurių nemažai – apie 400 kvadratinių metrų. 2016 m. nario mokestis buvo panaudotas anglių pirkimui, mums nuolat padeda seniūnija, ypač vasarą su žolės pjovimu. Labai dėkingi Virginijui Kokiui už pagalbą įrengiant šildymo sistemą. Šiuo metu dar trūksta vienų durų tualetui, bet gal kas padovanos, gal patys pasidarysime “, – kalbėjo bendruomenės centro pirmininkė ir pridūrė, kad per 2016m. buvo išleisti du informaciniai leidiniai „Laisviečiai“.

Susirinkimo metu taip pat bendruomeniečiams buvo išdalintas centro išleistas 2017–2018 m. kalendorius, kuriame užfiksuotos akimirkos iš Veršių bendruomenės centro veiklos.

Susirinkime dalyvavęs Sintautų seniūnas K. Birbilas pripažino, kad aktualiausia kaimo gyventojams yra kelių ir gatvių būklė. Nors praėjusiais metais buvo pradėti ir šiais metais numatoma pabaigti remonto darbus Baltrynės gatvėje, gyventojai vienbalsiai šaukė, kad labai bloga Pentos gatvės būklė. Seniūnas pažadėjo minėtą gatvę šiais metais užpilti žvyru ir paaiškino, kad pagal trimetę Kelių priežiūros ir plėtros programą 2017m. numatyta remontuoti gatvę Sintautuose, dar kitais metais – Keturnaujienoje, o vėliau vėl sugrįžti į Veršius.

Gyventojų tokie seniūno paaiškinimai nepaguodė, jie replikavo, kad numirs belaukdami Pentos gatvės remonto.

„Kodėl užmiršote pensininkus, sakėte nuvešite į bažnyčią“, – dar vieną problemą išsakė kaimo žmonės.

Pasirodo, čia tik trūksta veršiškių susikalbėjimo, nes, pasak seniūno, Sintautų parapijos klebonas buvo sutaręs, kad autobusas atvežtų žmones į bažnyčią, bet atsirado tik vienas kitas norintis. Todėl seniūnas patarė kreiptis į kleboną ar į jį patį, kai tik bus gyventojų poreikis vykti į bažnyčią.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.