Kurie rajono savivaldybės tarybos nariai turtingiausi?

eurai skaiciuoja
Praėjusią savaitę Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė 2016 m. politikų ir tarnautojų turto deklaracijų duomenis. Smalsu, kurie mūsų rajono politikai deklaravo didžiausią turtą bei pinigines lėšas, turimus žemės sklypus bei meno kūrinius. Tiesa, nemaža dalis jų turi įsipareigojimų bankams.
 
Kaip ir praėjusiais metais, turtingiausio tarybos nario pozicijos neužleidžia Arūnas Tarnauskas. Kartu su sutuoktine A. Tarnausko turimas turtas sudaro daugiau nei 860 tūkst. eurų. Didžiausią dalį sudaro kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 548 tūkst. eurų, akcijų vertė – 31 tūkst. eurų. Tiesa, palyginus su 2015 m. duomenimis, A. Tarnausko turtas sumažėjo beveik 250 tūkst. eurų. Pavyzdžiui, jei 2015 m. tarybos narys su sutuoktine nekilnojamojo turto deklaravo už 641 tūkst. eurų, tai šiemet – už daugiau nei 192 tūkst. eurų.

Antrojoje vietoje, kaip ir praėjusiais metais, – Violeta Simonavičienė, kuri su sutuoktiniu turi turto beveik už 450 tūkst. eurų. Tiesa, palyginus su praėjusiais metais, V. Simonavičienės turtas sumažėjo 3,7 tūkst. eurų.
 
Trečiasis tarp turtingiausių – Vaidas Balčiūnas, šio tarybos nario drauge su sutuoktine bendra turima turto vertė siekia daugiau nei 144 tūkst. eurų. Reikėtų paminėti, kad iš jų pasiskolintų ir negrąžintų lėšų suma – 80 tūkst. eurų. V. Balčiūno turtas, palyginus su 2015 m., sumažėjo 514 eurų.

Ketvirtojo turtingiausio tarybos nario poziciją užima Arvydas Šlėderis. Beveik 139 tūkst. eurų – tokia suma sudaro jo ir sutuoktinės bendrą turto vertę. Į šią sumą taip pat įtraukta tarybos nario sutuoktinės vardu turima pasiskolintų ir negrąžintų lėšų suma – 4,6 tūkst. eurų. Didžiausią sumą sudaro kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – daugiau nei 63 tūkst. eurų, o nekilnojamojo turto vertė – daugiau nei 58 tūkst. eurų. Šio tarybos nario bendra turto vertė per metus išaugo beveik 17 tūkst. eurų.

Penktojoje vietoje tarp turtingiausių tarybos narių – Ramūnas Kaunas. Šio tarybos nario ir jo sutuoktinės bendra turto vertė sudaro 194 tūkst. eurų, iš kurių 28 tūkst. eurų – pasiskolintų ir negrąžintų lėšų suma. Didžiausią tarybos nario turtą sudaro kitų registruotų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių vertė – 100 tūkst. eurų.

Ne ką prasčiau tarp tarybos narių atrodo ir kraštietis Seimo narys Mindaugas Bastys, kurio drauge su sutuoktine bendra turto vertė siekia 427 tūkst. eurų, kuri, lyginant su 2015 m., padidėjo 17,5 tūkst. eurų. Tiesa, M. Bastys turi pasiskolintų ir negrąžintų lėšų – 103 tūkst. eurų. Paskola taip pat įtraukta į bendrą turto vertę. M. Basčio ir jo žmonos turima nekilnojamojo turto vertė – beveik 149 tūkst. eurų, žemės sklypų vertė siekia daugiau nei 191 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 59 tūkst. eurų, akcijų vertė – 18,6 tūkst. eurų.

Seimo narys Kęstutis Smirnovas su sutuoktine yra deklaravęs turto už 103 tūkst. eurų, iš jų 76 tūkst. eurų – pasiskolintos ir negrąžintos lėšos. Didžiausią turto dalį sudaro kredito įstaigose ir ne jose turima piniginių lėšų suma – 51 tūkst. eurų. Lyginant su 2015 m. Seimo nario turtas išaugo šiek tiek daugiau nei tūkstančiu eurų.

Tiesa, ne visi tarybos nariai gali pasigirti turintys turto už šimtatūkstantines sumas. Lauryno Suodaičio bendra turto vertė – 4 tūkst. eurų, Martino Eimučio ir jo sutuoktinės bendra turto suma taip pat tesiekia 4 tūkst. eurų, o Tautvydo Šukio – 2,3 tūkst. eurų.

Tarybos nario Antano Burkšaičio deklaracijos duomenys nepateikti, nes tuo metu jis rajono tarybai dar nepriklausė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.