Šakių jaunimas E. Steponaičio gatvėje naktimis nebesibūriuos

steponaicio gatve
Nuotr. Rajono savivaldybės Eismo saugumo komisija nusprendė abiejose E. Steponaičio gatvės (Šakiai) pusėse įrengti kelio ženklą „Sustoti draudžiama“, kuris galios nuo 22 val. vakaro iki 6 val. ryto.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Problema dėl Šakiuose E. Steponaičio gatvėje jaunimo keliamo triukšmo ir tuo besipiktinančių gatvės gyventojų tampa vis aštresnė. Rajono savivaldybės Eismo saugumo komisija vieną kartą jau svarstė, kaip pagelbėti gyventojams, tačiau kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ įrengimui galų gale nepritarė. Antradienį komisija prie šio klausimo grįžo dar kartą.

Jaunimui nėra kur rinktis

Po praėjusiame posėdyje priimto sprendimo neįrengti kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ liepos mėnesio pabaigoje į Eismo saugumo komisiją kreipėsi minėtosios gatvės gyventojai. Rašte teigiama, kad jie nepasitiki Eismo saugumo komisijos pirmininku Kęstučiu Kuncaičiu ir nesutinka su jiems nepalankiu sprendimu dėl eismo apribojimo E. Steponaičio gatvėje, gyventojai nenori taikstytis su nuo sutemų iki aušros po langais triukšmaujančio jaunimo elgesiu.

„Gražiausia mūsų miesto dalis jau virto nuolatine jaunimo naktinio lėbavimo vieta. Iš automobilių salonų sklinda muzika, vartojamas (dažniausiai iki paryčių) alkoholis, liejasi keiksmažodžiai, šiukšlinama, pro langus į mūsų butus veržiasi rūkalų dūmai“, – rašte skundžiasi žmonės.

Rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkė Ramunė Girdauskienė teigė, kad dėl keliamo triukšmo šiltuoju metų laiku į šią gatvę policijos pareigūnai buvo iškviesti bene 40 kartų.

„Nuvažiuojame, jaunimas mus pamato ir muzika jau būna išjungta. Esame surašę protokolų, esame ėję pėsti, ko tik mes ten nedarėme, kad išspręstume problemą. Pas mus gal nėra tokios kultūros, kad jaunimas atvyktų tiesiog pasižiūrėti varpų, ramiai ateitų su vaikais ir panašiai. Ši vieta jiems yra susirinkimo taškas, mašinas susistato keliomis eilėmis, o jei vartojamas alkoholis, kai atvažiuojame, visi gėrimai jau būna paslėpti“, – pasakojo R. Girdauskienė.

Viešosios policijos skyriaus viršininkės teigimu, ši vieta tapo traukos centru, nes kone visame mieste įrengti stovėjimą naktimis draudžiantys kelio ženklai.

„Prie Jaunimo kūrybos ir sporto centro – negalima, prie ligoninės – negalima, prie bažnyčios – negalima. Kodėl? Ten net gyvenamųjų namų tiek nėra“, – komentavo policijos pareigūnė.

Pritarė ženklų įrengimui

Komisijos narė ir rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Vita Valaitienė nusistebėjo, kodėl automobilių stovėjimą draudžiantys kelio ženklai yra įrengti prie viešų miesto objektų. Tuomet komisija pradėjo diskutuoti, kas tokius sprendimus priėmė? Gal Eismo saugumo komisija? Komisijos pirmininkas priminė, kad planuojama įrengti vaizdo stebėjimo kamerą, kuri būtų nukreipta į E. Steponaičio gatvę, tačiau R. Girdauskienė pakomentavo, jog kamera nefiksuos triukšmo ir garso, fiksuos tik žmones, o policijos pareigūnai ir taip žino, kas šioje gatvėje lankosi naktimis.

„Viską žinome, tik kas iš to? Mūsų surašytus protokolus jaunimas skundžia, nes jaučiasi neteisingai nubausti, todėl miname teismų slenksčius. Tai čia nešvaistomos valstybės lėšos? Tai niekam neįdomu? Ar reikalingi visi tie draudimai, kurie yra šiuo metu? Ar visose aikštelėse negalima stovėti? Dar nė vienoje aikštelėje neturėjome tiek vargo, kiek turime E. Steponaičio gatvėje“, – kalbėjo R. Girdauskienė.

Komisijos narys, rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas sakė puikiai suprantantis ir E. Steponaičio gatvės gyventojus, ir jaunimą, kuriam nesimiega. Jis siūlė tenkinti gyventojų prašymą, o šioje gatvėje naktimis besibūriuojančio jaunimo pasiteirauti, galbūt savivaldybė jiems galėtų padėti, gal jie patys galėtų pasiūlyti kurią nors aikštelę, kur pašalinus eismą ar stovėjimą naktimis draudžiančius kelio ženklus jie galėtų rinktis. Savo ruožtu komisijos nariai ragino pasiūlymų turinčius jaunuolius kreiptis į savivaldybę.

Vis tik dviem komisijos nariams susilaikius, visiems kitiems balsavus „už“, komisija nusprendė abiejose E. Steponaičio gatvės pusėse įrengti kelio ženklą „Sustoti draudžiama“, kuris automobilių sustojimą ribotų nuo 22 valandos vakaro iki 6 valandos ryto.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.