Klausimai savivaldybės posėdžiuose – ir apie svočiavimą...

bacevicius tribuna
Nuotr. Paskutiniame savivaldybės tarybos posėdyje dalyvavęs šakietis Antanas Vincas Bacevičius norėjo sužinoti, ar tarybos narė Rima Rauktienė buvo svočia buvusio mero Juozo Bertašiaus sūnaus vestuvėse.


Besibaigiant savivaldybės tarybos posėdžiams, iš anksto užsiregistravus, pasisakyti ar įteikti paklausimus galimybę turi ne tik savivaldybės tarybos nariai, bet ir visi rajono gyventojai. Praėjusiame posėdyje juoko sukėlusį klausimą tarybos narei Rimai Rauktienei uždavė jau ne pirmą kartą savo paklausimais tarybos narius gluminantis šakietis Antanas Vincas Bacevičius.

A. V. Bacevičius, prieš užduodamas savo klausimą, pirmiausiai tarybos narius perspėjo, kad nenori nieko įžeisti. Šakietis paaiškino, kad su klausimu, kurį ruošiasi užduoti, buvo kreipęsis ir į rajono merą Edgarą Pilypaitį, tačiau pageidaujamų dokumentų A. V. Bacevičius iš jo negavo.

Kreipimasis į rajono merą skambėjo taip: „Gerbiamas mere, prašau leisti susipažinti su informacija apie tarybos narę Rimą Rauktienę. Sklando žmonių apkalbos, kad ji buvo buvusio mero Juozo Bertašiaus sūnaus vestuvėse svočia. Po šių vestuvių R. Rauktienė tapo mero pavaduotoja. Pasinaudodamas LR Konstitucijos 25 straipsniu noriu išsiaiškinti, ar tai yra tiesa. Jeigu tiesa, tai ar nebuvo supainioti viešieji ir privatūs interesai? Prašau leisti išduoti Civilinės metrikacijos skyriaus liudijantį dokumentą, jeigu toks yra, kad R. Rauktienė tose vestuvėse buvo svočia.“

E. Pilypaitis iškart paaiškino, kad „ne meras išdavinėja tokius leidimus dokumentams išduoti“.

„Jeigu jūs norite paklausti gerbiamos Rimos Rauktienės, tai jūs jos ir paklauskit. Aš kitiems žmonėms išduotų dokumentų paimti neturiu jokios juridinės teisės.  Juo labiau, kad jie ne mano spintoje yra įdėti“, – kalbėjo E. Pilypaitis.

Merui pasiteiravus, ar tarybos narė, į kurią kreipėsi A. V. Bacevičius, nori pateikti atsakymą, ši susilaikė nuo komentarų.

A. V. Bacevičius dar kurį laiką, net išjungus jo mikrofoną, bandė įrodyti, kodėl jis turi teisę pamatyti Civilinės metrikacijos skyriaus išrašus...

Kaip jau buvo minėta, A. V. Bacevičius su įvairiais paklausimais į tarybos posėdį atkeliauja jau ne pirmą kartą. Praėjusių metų pavasarį, prisistatęs Lietuvos patriotu ir išvardijęs gautus apdovanojimus, jis ilgametį rajono tarybos narį Henriką Zarembą apkaltino bendradarbiavus su KGB (Sovietų Sąjungos specialiąja tarnyba). Dėl to vėliau H. Zaremba su A. V. Bacevičiumi bylinėjosi teisme. Mesti kaltinimai nepasitvirtino.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.