Nori pasiekti darželį? Įsigyk botus!

vanduo aikstele
Nuotr. Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“ kiemas palijus virsta didžiule bala. Nors įstaigos direktorė į savivaldybės administraciją dėl problemos kreipiasi jau nuo 2010 m., pagalbos vis dar nesulaukė.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“ kiemas it didžiulė bala, iš kurios išbristi galima tik su guminiais batais. Direktorė Vilija Butikienė sako jau nežinanti, ką ir daryti, nes į savivaldybės administraciją tuo pačiu klausimu kelius mina nuo 2010 m. Ir vėl planuoja daryti tą patį, nes penktadienį darželio kieme, virtusiame tvenkinuku, tėveliams ir darželio auklėtiniams nebuvo kaip išlipti iš automobilių.

V. Butikienė pasakoja, kad anksčiau kiemas tvindavo retsykiais, stipriau gal tik keletą kartų per metus. Dabar situacija itin bloga, vadovės žodžiais, absoliuti tragedija, nes net nereikia smarkesnio lietaus, kad kiemas būtų sunkai išbrendamas.

„Yra šulinys, tačiau trapo nubėgti vandeniui nėra. Nesuprantu, ar čia buvo visiškų nemokšų, ar nesąžiningų darbuotojų daryta. Tada, dar vadovaujant ankstesnei vadovei, tiesiog savavališkai asfalte iškirsta skylė buvo, kad vanduo nubėgtų, bet po kurio laiko ta duobė į smegduobę virsti ėmė, pradėjo smukti, irti, tai užtaisėme ir pradėjo vėl visa teritorija plaukti“, – pasakojo darželio vadovė.

Ji sako, kad jos prašymai reaguoti į situaciją, ją spręsti savivaldybės administracijoje – lyg šauksmas tyruose.

„Raštai rašyti 2010 m., 2014 m., 2015 m., 2016m. ir vėl planuoju eiti, tikriausiai eisiu tiesiai pas merą, gal antradienį. Parašus vėl rinko ir tėveliai, nes darželis tikrai tampa visiškai nepatrauklus – net  darėme nuotraukas“, – mintimis dalijosi V. Butikienė.

Ji svarstė, kaip jaustis tėvams, kai šie į darželį atveža vaikus ir neįmanoma iš automobilių išlipti, nes be botų neišbrisi. Tada jie priversti apsisukti ir ankštuose daugiabučių namų kiemuose ieško vietos automobiliui. Penktadienį net ir per pietus kai kuriose kiemo vietose vandens buvo iki 7 cm. Tad kaip tokiame kieme išlipti ir iki grupės nueiti, tarkim, trimečiui ar penkiamečiui?

„Nesuprantu, kaip mūsų rajone dėliojami prioritetai, bet darželiai, kuriuose ugdomi mažiausi rajono piliečiai, tikrai nėra tarp jų. Mes iščiustijame mokyklas, kurios lieka tuščios, o darželiai...“ – nusivylimo neslėpė įstaigos vadovė.

„Klevelio“ problema buvo iškelta ir pirmadienį vykusiame valdžios atstovų ir savivaldybės Architektūros ir urbanistikos, Bendrojo, Biudžeto ir turto, Ūkio, Švietimo ir sporto bei Žemės ūkio skyrių vedėjų, Šakių seniūnijos seniūno pasitarime. Kaip minėjo rajono meras Edgaras Pilypaitis, nors šių metų biudžete lėšų darželio kiemo sutvarkymui numatyta nebuvo, tačiau problemą bus stengiamasi išspręsti, kad nei vaikams, nei jų tėvams ar darželio darbuotojams nebereikėtų braidyti po lietaus tvenkiniu virstantį „Klevelio“ kiemą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.