Ragina siūlyti darbus Lietuvai

Meras Edgaras Pilypaitis informavo skelbiantis specialią akciją, skirtą atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti, kurios metu bus sudarytas 100 darbų Lietuvai sąrašas.

Rajono vadovas patikino, kad Lietuvą galima įsivaizduoti plačiai, bet jis ragino ją „pradėti piešti“ nuo savo kiemo, miestelio, gatvės ir iki Naujųjų metų teikti siūlymus. Vėliau bus sudarytas ir paskelbtas 100 darbų sąrašas. E. Pilypaitis viliasi, kad prie iniciatyvos prisijungs bendruomenės ir pavieniai žmonės bei siūlys darbus atlikti ne biudžeto lėšomis. Galbūt, kaip kalbėjo jis, kai kuriems sumanymams trūksta tik žmogiško palaikymo, net ne lėšų. Akciją koordinuos savivaldybės Kultūros ir turizmo skyrius, idėjas Lietuvai galima siūlyti ir asmeniškai merui.
 
Taip pat jis pritaria ir dar vienai akcijai (Tauragės mero pasiūlymui), kurią įgyvendinant siūloma savivaldybėms pasodinti 100 ąžuolų ąžuolynus, kurie galėtų būti skirti signatarams, prezidentams, kitoms žinomoms asmenybėms, išnykusioms tautoms, regionams pagerbti.

„Laukia darbas parinkti vietą, kad tai nebūtų tik miškas, bet ir patraukli, reprezentatyvi rajono vieta“, – spaudos konferencijos metu sakė E. Pilypaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.