„Sodra“ planuoja keltis į kitas patalpas

sodra
Nuotr. „Sodros“ pastatą siūloma VĮ Turto bankas įtraukti į Viešajame aukcione parduodamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašą, nes pastatui reikalingas kapitalinis remontas, be to, „Sodrai“ jis per didelis ir išlaikymas gana brangus.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Kuris laikas Šakiuose sklinda kalbos apie galimai parduodamą „Sodros“ pastatą ir Valstybinio socialinio draudimo fondo (VSDF) valdybos planus keltis į kitas patalpas. Nors informacijos šiuo klausimu nėra daug, bet, pasirodo, kalbos ne iš piršto laužtos.

VSDF Komunikacijos skyriaus specialistas Saulius Jarmalis informavo, kad pastatas, kuriame įsikūrusi „Sodra“, yra labai prastos būklės.

„Pastatui reikalingas kapitalinis remontas. Pastato sienos ir stogas neapšiltinti, todėl labai didelės sąskaitos už šildymą. Be to, „Sodrai“ užtektų perpus mažesnių patalpų, o šiuo metu jų (buvusio viešbučio) išplanavimas yra neracionalus ir patalpos nepanaudojamos efektyviai“, – komentavo S. Jarmalis.

Maždaug prieš du dešimtmečius „Sodra“ nupirko1984 m. statyto buvusio Šakių viešbučio pastatą, tad ir iki šiol patalpų išplanavimas toks kaip viešbučio, daugelis kabinetų turi pagalbines patalpas, kurios nenaudojamos ir nereikalingos. Šakių skyriuje yra 27 darbuotojai, tad darbuotojų skaičius ir bendras pastato plotas tiesiog nesuderinami.

Pasak „Sodros“ Komunikacijos skyriaus specialisto, siekiant kuo racionaliau naudoti valstybės turtą ir lėšas, siūloma VĮ Turto bankas šį pastatą įtraukti į Viešajame aukcione parduodamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašą, o „Sodrai“ jos poreikius atitinkančias patalpas ar pastatą išsinuomoti.

„Tačiau, kaip ir minėta, jokie sprendimai nėra priimti“, – tikino S. Jarmalis.

Neoficialiomis žiniomis, „Sodra“ planuoja keltis į privatizuotą buvusį DNB banko pastatą, o šiuo metu vyksta derybos su privačiu pastato savininku. Galimai pastate jau vyksta remontas, patalpos pritaikomos čia įsikelsiančiai įstaigai. Tai esą galėtų įvykti ne anksčiau kaip pavasarį. Jei tikėti kalbomis, manoma, kad „Sodros“ pastate vėl galėtų būti viešbutis.

Beje, kai buvo įsteigtas VSDF, „Sodros“ Šakių skyrius patalpas turėjo Šakių rajono savivaldybės pastate, vėliau patalpas nuomojosi Šakių pašto pastate, o po kiek laiko buvo nupirktas viešbučio pastatas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.