Pasigedusi mandagumo nusprendė netylėti

sutkuviene
Nuotr. Nors reikiamo sirupo Nijolė Sutkuvienė ambulatorijoje nusipirko, tačiau ją erzina nuolatinis bendruomenės slaugytojos nemandagus elgesys.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Kriūkų ambulatorija yra viena iš nedaugelio rajone, kurioje prekiaujama medikamentais. Rodos, reikėtų džiaugtis, kad kaimiškoje vietovėje tokia paslauga apskritai teikiama – gyventojai gali ne tik gauti reikalingiausias paslaugas, bet ir įsigyti būtinų vaistų. Tačiau kriūkietė Nijolė Sutkuvienė skundėsi ambulatorijoje pasigedusi elementarios bendravimo ir aptarnavimo kultūros bei nusprendė savo poziciją išsakyti viešai.

Stengiasi dėl gyventojų

„Čia nėra vaistinė, čia pas mus prisirašiusių gyventojų punktas“, – patikina bendruomenės slaugytoja Audronė Sutkaitienė.

Moteris pasakoja, kad gyventojai džiaugiasi, jog apsilankę pas gydytoją turi galimybę reikiamus vaistus, net ir kompensuojamus, nusipirkti vietoje. Be to, dažnai pas vyresnio amžiaus žmones tenka vykti ir į namus, nes reikia ar vaistus suleisti, ar lašinę sulašinti. Pasitaiko, kad sunegalavę kriūkiečiai ieško pagalbos ir šeštadieniais, o jeigu reikiamų vaistų tuo metu nėra, slaugytojos juos tiesiog užsako – dėl gyventojų patogumo, kad šiems nereikėtų vykti į Šakius ir sukti galvos, kur ir kaip jų gauti.

„Tai papildoma paslauga, bet ji gyventojams reikalinga, tai ir stengiamės  ją išlaikyti“, – aiškina A. Sutkaitienė.

Pasigedo mandagumo

Tačiau dar prieš didžiąsias metų šventes ambulatorijoje lankėsi ir sirupo nuo kosulio įsigyti norėjo Nijolė Sutkuvienė, kuri ir prabėgus beveik mėnesiui nenori tylėti, nes, jos tikinimu, bendruomenės slaugytoja A. Sutkaitienė nuolat stokoja mandagumo. Tad tarp dviejų moterų susiklosčiusi konfliktinė situacija dėl sirupo nuo kosulio ramybės neduoda iki šiandien.

„Visi tyli, nors skundžiasi, šneka ir niekas nepastato į vietą, tai ir išdygę sparnai. Išsišokėlė. Visada sakiau: jau jeigu mane palies – netylėsiu“, – tikino viešai prabilti nusprendusi N. Sutkuvienė, pridūrusi, kad jokio pykčio ant slaugytojos nelaiko, tik nori ją „nuleisti ant žemės“.

Ji įsitikinusi: ambulatorija yra vieša įstaiga ir žmonės čia turi būti aptarnaujami mandagiai. Moteris skundėsi, kad bendruomenės slaugytoja apskritai nelabai norėjo parduoti sirupo, tačiau priminus, kad čia prisirašęs jos vyras, pardavė. Bendruomenės slaugytoja aiškina, kad į ambulatoriją atėjusi N. Sutkuvienė įsakmiu tonu reikalavo sirupo, nors pavadinimo, kokio reikėtų, nepasakė. Prašė atidaryti spintelės dureles ir parodyti daugiau sirupų, tačiau slaugytoja sako, jog ji neprivalo nieko rodyti. Tai jai esą patikinęs ir gydytojas Mečislovas Švabas. O jau jeigu kažkas kažką nori tikrinti, lai dokumentus, kad turi tokią teisę, parodo. Tuo labiau, kaip kalbėjo bendruomenės slaugytoja, kad nei pati N. Sutkuvienė, nei jos vaikai čia neprisirašę.

„Apskritai, galiu parduoti su receptu, ji ateina be jo. Daugiau tikrai be recepto neparduosiu. Tikrai nemaloni situacija, nes anksčiau tokių konfliktinių situacijų su niekuo nėra iškilę“, – sako A. Sutkaitienė.

N. Sutkuvienė tikina, kad jeigu neprisirašiusieji ambulatorijoje nepageidaujami, tegul ant durų užsirašo, tada ir problemų nebus.

Nesupranta, ko užkliuvo

N. Sutkuvienė prisimena, kad gerokai anksčiau ji Kriūkų ambulatorijoje prisirašiusi buvo, tačiau pasigedusi kompetencijos persirašė pas gydytoją Šakiuose, čia priregistravo ir savo vaikus. Tiesa, pripažįsta svarsčiusi galimybę vėl prisirašyti Kriūkuose, nes esą sulaukdavo nuolatinių gydytojo M. Švabo prašymų tai padaryti. Visgi dabar ji kategoriška: „Tikrai negrįšiu.“

Tiesa, pats M. Švabas sako, kad minima moteris niekada nebuvo čia prisirašiusi, niekada jos to ir neprašęs.

„Žinomas, konfliktiškas žmogus, nes prie visų kabinėjasi. Galite paklausti darželyje, kaip kabinėjasi, parduotuvėje. Labai gerai, kad Šakiuose jie prisirašę, tai mažiau problemų, nes būtų nuolatiniai skundai“, – mintimis dalijosi gydytojas, patikinęs, kad N. Sutkuvienei nei „labas“, nei „sudie“ nesako, nes tiesiog nebendrauja, tad stebisi, ko ir jis jai užkliuvęs.

N. Sutkuvienė mena ir dar vieną nemalonų apsilankymą ambulatorijoje, kai iš anksto buvo susitarusi apsilankyti pas dantų gydytoją ir pasikonsultuoti dėl sūnaus, tačiau jai vos atėjus į ambulatoriją esą prasidėjo A. Sutkaitienės komentarai, ko ji čia norinti.

„Kam ji kišasi, kur jai nereikia. Jos darbas registratūroj dirbt, bet ne, visiems vadovauti nori“, – priekaištų bendruomenės slaugytojai negaili N. Sutkuvienė.

Ji įsitikinusi, kad būtent dėl nemandagaus ir nekultūringo bendravimo prisirašiusiųjų skaičius ambulatorijoje mažėja. Tad ji ir prabilo, nes esą norinti parodyti, kad kartais reikia tik paprasto žmoniškumo, kurio šiandienos visuomenėje taip trūksta.

Beje, pabandėme nuomonės paklausti ir kelių sutiktų kriūkiečių, tačiau sutiktieji tikino, kad reikia ne priekabių ieškoti, o džiaugtis, kad kaime šios paslaugos apskritai teikiamos. Kitas, išgirdęs, ko klausiame, tik ranka mostelėjo ir šypsodamasis nuėjo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.