Ragina rinkti Metų merą

Alfa.lt portalas inicijuoja konkursą „Metų meras“, kuriuo siekia paskatinti diskusiją, kokios mero asmeninės ir dalykinės savybės lemia gerus rezultatus, atkreipti dėmesį į galbūt tyliai, bet efektyviai dirbančius merus, palyginti gyvenimo kokybę, verslo aplinką savivaldybėse, paskleisti gerąją vadovų patirtį, atrasti nesėkmių priežastis, silpnąsias vietas.

Kiekvienas pilietis turi po vieną balsą, kurį galima atiduoti už savo pasirinktą vieną iš 60 Lietuvos merų. Pasak projekto „Metų meras“ rengėjų, kad balsavimas nebūtų tiesiog mygtuko paspaudimas, pasirinktą merą iš savo įrenginio galima įvertinti teigiamai (balsuoti „už“) arba neigiamai (balsuoti „prieš“).
 
Kad skaitytojams būtų lengviau apsispręsti, Alfa.lt savivaldybių merams pateikė anketą apie save ir atstovaujamų savivaldybių padėtį 2017-aisiais. Pasirodo, vieni merai į klausimus atsakė itin išsamiai, kiti – lakoniškai. Vieni atsiuntė po keletą oficialių nuotraukų, kiti sutiko skaitytojams atskleisti ir tai, kaip atrodo jų laisvalaikis.

Savo balsą galima atiduoti iki vasario 28 dienos. Išreiškus savo nuomonę, iškart matyti pasirinkto mero teigiami ir neigiami įvertinimai procentais.

Ketvirtadienį mūsų rajono merą Edgarą Pilypaitį teigiamai įvertino 26 proc. balsavusių.

Jau išryškėjo ir aktyviausiai vertinamų Lietuvos merų dešimtukas. Daugiausiai (apie devyni tūkstančiai piliečių) vertino Palangos miesto merą Šarūną Vaitkų (24 proc. vertino „už“), virš šešių tūkstančių – Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį( 47 proc. vertino „už“).  „Prieš“ daugiausiai balsavo už Pagėgių merą Virginijų Komskį – apie 74 proc.

Alfa.lt kviečia tarsi paviešėti 60-yje Lietuvos savivaldybių. Paskaityti ne tik savo gimtosios ar gyvenamosios savivaldybės mero anketą, bet pasidomėti, kuo 2017-aisiais gyveno kitos Lietuvos vietovės.

Portalo Alfa.lt skaitytojų balsai sudarys 50 proc. galutinio mero darbo įvertinimo. Tokį pat vertinimo svorį – 50 proc. – turės ekspertų komisija, sudaryta iš projekto partnerių – Laisvosios rinkos instituto ir žurnalo „IQ“, britų savaitraščio „The Economist“ partnerio Lietuvoje, atstovų.

Skelbiant galutinius konkurso „Metų meras“ rezultatus, bus pateikiami apibendrinti ekspertų vertinimo ir portalo Alfa.lt skaitytojų balsavimo rezultatai.

Alfa.lt kviečia palaikyti merus „Metų mero“ rinkimuose. Balsavimas vyksta adresu: meras.alfa.lt

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.