Savivaldybės administracija skatina globoti vaikus

pasaka
Savivaldybės Socialinės paramos skyrius informuoja apie savivaldybės paramą šeimoms, globojančioms vaikus.

Praėjusių metų rugsėjo 29 d. Šakių rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl papildomos paramos teikimo šeimoms, globojančioms vaikus. Nuo šių metų sausio 1 d. šeimoms už vaikų priežiūrą ar globą (rūpybą) bus mokami dviejų bazinių socialinių išmokų dydžio per mėnesį (šiuo metu – 76 eurai) pagalbos pinigai, priklausomai nuo vaikų skaičiaus.
 
Socialinės paramos skyriaus specialistė Edita Macevičiūtė-Orentienė informuoja, kad sausio 17, 18 ir 29 d. vykusiuose savivaldybės administracijos Paslaugų skyrimo komisijos posėdžiuose svarstyti ir tenkinti 31 šeimos, globojančios 35 vaikus, prašymai dėl pagalbos pinigų skyrimo. Atkreipiamas dėmesys, kad pagalbos pinigai bus mokami, iki kol globojamiems vaikams sukaks 18 m. ir bus globojami globėjų šeimose. Rajone šeimose iš viso globojami 88 vaikai. Skyrius ragina visus rajono globėjus kreiptis dėl šios paramos.

Bendra skiriama suma globėjui už globotinį, įskaitant globos (rūpybos) išmoką, tikslinį priedą, vaiko išmoką ir savivaldybės pagalbos pinigus, – 410 eurų. Globėjų šiuo metu trūksta, tad rajono gyventojai kviečiami papildyti globėjų gretas. Nuo vasario 26 d. organizuojami nauji būsimų globėjų (rūpintojų ir įtėvių) mokymai, kurie vyks Šakių socialinių paslaugų centre. Daugiau informacijos apie tai: http://www.sakiai.lt/go.php/pirmas-zingsnis

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.