Kur bus kaupiamos žaliosios atliekos

Ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Asta Cikanienė seniūnus informavo, kad iki vasario 19 d. patikslintų, kuriose vietose seniūnijose planuojamos įrengti žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles.

Seniūnų pasitarime, vykusiame vasario 6 d., Ūkio skyriaus vyriausioji specialistė A. Cikanienė prašė seniūnų pateikti Ūkio skyriui informaciją apie seniūnijų teritorijose esančius bendro naudojimo konteinerius, kuriuos reikia nuimti. Specialistė dar kartą priminė kai kuriems seniūnams patikslinti informaciją apie avarinius medžius, kuriuos reikia šalinti iš seniūnijų kapinių teritorijų, taip pat pateikti informaciją apie norimus įsigyti želdinius.
 
Pasak A. Cikanienės, šių metų rajono biudžete yra numatytos lėšos žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelių įrengimui. Vieni seniūnai jas numatę įrengti prie miestelio kapinių, kiti – atokesnėse gyvenviečių vietose.

„Praėjusiais metais maždaug surinkome informaciją apie numatomas įrengti seniūnijose žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles, bet darbai sustojo ryšium su galimu seniūnijų reorganizavimu. Šiais metais aikštelių įrengimui yra numatytos lėšos, kadangi reikės poveikio aplinkai vertinimo, turite patikslinti aikštelės įrengimo vietą, nurodyti preliminarų aikštelės plotą, galimą žaliųjų atliekų kiekį ir kitą informaciją“, – aiškino A. Cikanienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.