Tarybos nariai direktorės veiklai tarė „ne“

vidriene taryboje
Nuotr. Tarybos nariai nepatvirtino Gelgaudiškio vaikų darželio „Eglutė“ vadovės Vilmos Vidrienės praėjusių metų veiklos ataskaitos, motyvuodami, kad tai proga direktorei susiimti, nurimti ir padaryti išvadas. Apie atleidimą, bent kol kas, niekas nekalba.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau anksčiau rašėme, kad meras Edgaras Pilypaitis siūlė savivaldybės tarybai nepritarti Gelgaudiškio vaikų darželio „Eglutė“ vadovės Vilmos Vidrienės praėjusių metų veiklos ataskaitai dėl išryškėjusių neatitikimų poauditinės veiklos vertinimo metu. Kaip siūlyta, taip ir padaryta – tarybos nariai penktadienį V. Vidrienės ataskaitai tarė „ne“.

Pirmiausiai V. Vidrienės veikla išnarstyta kovo 14 d. vykusio Švietimo, sveikatos, kultūros ir socialinių reikalų komiteto posėdžio metu, kuriame dalyvavo visų švietimo įstaigų vadovai. Praėjusią savaitę vykusiuose komitetų posėdžiuose diskusijų šiuo klausimu taip pat netrūko. Kaip jau skelbėme anksčiau, bene labiausiai administracijos vadovams kliuvo tai, kad ataskaitoje vadovė nurodo, jog įgyvendino atlikto audito rekomendacijas, o poauditinės veiklos vertinimo metu išryškėjo, kad taip nėra. Konfliktas kilo su auditą atlikusia savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėja Dalija Rakauskiene, kurią V. Vidrienė kaltino neteisėta veikla, neobjektyvumu, teisių pažeidimu. Vėliau, kaip kalbėjo meras, konfliktas kilo ir tarp įstaigos vadovės bei virėjos. Už tai V. Vidrienei dar sausį buvo skirtas įspėjimas, tačiau situacija esą iki šiol neišspręsta. Konflikto neišvengta ir tarp įstaigos vadovės bei paties mero. Apskritai, ką kalbėjo administracijos vadovai, bet koks bandymas spręsti susidariusią situaciją baigdavosi konfliktu. Tai patvirtino ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas.

„Komisija vyko į vietą ir norėjome užglaistyti, taikiai pakalbėti, bet ji nori įrašų, ji turi priekaištų ir tik dar labiau įsižiebė konfliktas“, – sakė E. Pauliukėnas, kurio nuomone, V. Vidrienė turėjo ne vieną progą susiimti ir atsižvelgti į jai sakomas savivaldybės administracijos pastabas.

Tačiau V. Vidrienė prieštaravo audito išvadoms, nesutiko ir su poauditine medžiaga bei ne kartą pabrėžė, kad administracija jos pozicijai abejinga. Tiesa, į klausimą, ar rekomendacijos įvykdytos, „Eglutės“ direktorė sakė, jog taip. Ir tarybos posėdžio metu V. Vidrienė aiškino, kad dokumentų registravimas atitinka teisės aktus, viešieji pirkimai esą vyksta taip, kaip to reikalauja teisės aktai, o skolos įstaigoje irgi išieškomos pagal įstatymą. Beje, auditorė bei administracija kitokios pozicijos. Tarp trūkumų įvardyti ir Darbo kodekso pažeidimai, pasigesta viešumo skelbiant tvarką dėl priėmimo į darželį, esą neaiški ir pati tvarka, pastabų turėta pačiam darbo organizavimui. Prabilta viename iš posėdžių ir apie pačios V. Vidrienės kvalifikaciją, svarstyta, ar jos kvalifikacija pakankama.

Meras komitetų posėdžiuose kalbėjo ir apie įstaigos mikroklimatą.

„Jis ne klaikus, o tragiškas“, – sakė E. Pilypaitis, pripažinęs, kad žodinių nusiskundimų apie tai esą gaudavo dar būdamas vicemeras.

Jis atkreipė tarybos narių dėmesį ir į tai, kad negavo kai kurios iki posėdžio prašytos medžiagos.

„Sakė – klystu, kad nevyksta susirinkimai, bet iki šiol (praėjusio trečiadienio – red. past.) apie tai nepateikė jokios medžiagos. Apskritai remiasi bendromis frazėmis, o su auditore konfliktas kilo lygioj vietoj“, – kalbėjo meras.

Tarybos posėdžio metu Raminta Jakelaitienė ragino nesileisti į detalias diskusijas ir balsuoti, tiksliau, susilaikyti šiuo klausimu. Tad šešiems balsavus už, keturiems prieš ir 13-ai susilaikius V. Vidrienės praėjusių metų veiklos ataskaitai buvo nepritarta.

Tiesa, kas bus, jei taip bus, kaip įvyko, kalbėta komitetų posėdžiuose. Buvo tarybos narių, kurie teiravosi, ar tai reiškia, kad įstaigos vadovė turės būti atleista iš užimamų pareigų. Tiek E. Pauliukėnas, tiek meras, vicemeras Bernardinas Petras Vainius sakė, jog tai tik simbolinis gestas ir dar viena proga susiimti. Visgi Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas nebuvo tikras, ar taip ir bus, bet pripažino, kad „direktorei reikia susikoncentruoti, nurimti ir galbūt čia bus proga pagalvoti, kaip keisti veiklą“. Meras akcentavo, kad jo paties V. Vidrienė gali ir nemėgti, ir negerbti, bet teisės aktų ir tvarkos laikytis privalo.

Tarybos nepatvirtinta vadovo veiklos ataskaita nėra naujiena – 2015 m. balandį tarybos nariai nepritarė UAB „Šakių vandenys“ vadovo Vaido Litinsko veiklos ataskaitai, 2017 m. gegužę buvo nepritarta UAB „Šakių komunalinis ūkis“ Dariaus Mikelionio veiklos ataskaitai. Abu vadovai praėjus kuriam laikui iš pareigų atleisti. 2016 m. balandžio mėnesį buvo nepatvirtinta ir Šakių socialinių paslaugų centro vadovės Vilmos Bielskienės ataskaita, bet, ką nurodė ir meras, ji dirba iki šiol.  

Pati V. Vidrienė, paklausta, kaip vertina tarybos sprendimą netvirtinti jos ataskaitos, nuo komentarų susilaikė ir plačiau situacijos nekomentavo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.