Nenori netekti kontrolieriaus

Šakių rajono savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė parengtai rezoliucijai ir nusprendė kreiptis į Seimą bei siūlyti nepritarti įstatymo projektui, kuriuo siūloma nustatyti, kad nuo 2018 m. liepos 1d. savivaldybių kontrolieriai taptų atskaitingi ne savivaldybių taryboms, o Lietuvos Respublikos valstybės kontrolei.

Mero pasirašytoje rezoliucijoje pabrėžiama, jog neatsiejamas valdymo proceso elementas yra kontrolė. Vietos savivaldos teisę įgyvendinančios institucijos bus nepajėgios šios teisės įgyvendinti neturėdamos atskaitingo ir niekam tiesiogiai nepavaldaus išorės kontrolės mechanizmo. Pasak E. Pilypaičio, tokiu projektu būtų suvaržoma savivaldybių teisė savarankiškai tvarkyti ir kontroliuoti savo biudžetų vykdymą per savivaldybės tarybai atskaitingą instituciją – savivaldybės kontrolės ir audito tarnybą. Be to, tai esą pažeidžia Konstituciją.
 
„Manau, ydinga netekti savivaldybėje kontrolieriaus. Tokiu atveju funkcijas perėmus valstybės kontrolei mes vis vien kažką panašaus turėsime įsidiegti savo ir nieko nelaimėsim. Čia kaip ir su Vaiko teisėmis, kurias centralizuodami paima, o socialinė vaikų globa vis vien turi būti užtikrinama per savivaldybę. Tai vietoj tų penkių paimtų etatų tris ar keturis turėsime įsisteigti iš naujo iš savo biudžeto lėšų. Kad neatsitiktų tas pats ir su kontroliere, siūlome Seimui nesvarstyti įstatymo projekto“, – kalbėjo meras, pridurdamas, kad tokios pačios pozicijos ir Savivaldybių asociacija bei kiti merai.

Už parengtą rezoliuciją vieningai balsavo visi posėdyje dalyvavę tarybos nariai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.