Kontrolės komitetas gilinosi į gautus skundus

Praėjusį pirmadienį rajono savivaldybėje vyko Kontrolės komiteto posėdis. Jame buvo trumpai apžvelgta Kontrolės komiteto 2017 m. veiklos ataskaita, pristatytas 2018m. veiklos planas, peržiūrėti gauti pranešimai, nagrinėti gauti skundai.

Kontrolės komitetas, kurį sudaro pirmininkas Mindaugas Tarnauskas, jo pavaduotoja Irena Haase ir du nariai – Martinas Eimutis bei Tomas Skaizgirys, praėjusiais metais surengė penkis posėdžius, kuriuose apsvarstė 13 klausimų, organizavo du išvažiuojamuosius posėdžius į UAB „Šakių vandenys“ ir UAB „Šakių šilumos tinklai“, parengė keturis protokolinius nutarimus, susijusius su savivaldybės administracijos direktoriaus mokamais priedais, apsvarstė kitus svarbius klausimus.
 
2018 m. veiklos programoje Kontrolės komitetas numatė periodiškai apžvelgti savivaldybės įmonių ir pavaldžių įstaigų vykdomas veiklas, rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos veiklos plano vykdymą, teikti pasiūlymus savivaldybės administracijai dėl veiklos viešinimo, nagrinėti gautus gyventojų ir bendruomenių skundus, apsvarstyti įvairias pilietines iniciatyvas.

Posėdyje dalyvavusi Plokščių gyventoja Laima Rimienė informavo komisijos narius apie teismo sprendimą perduoti jos skundą iš naujo nagrinėti rajono savivaldybės administracijai. Pasak jos, teismo nutartyje buvo aiškiai nurodyta, jog nė vienas į jos paklausimus pateiktų savivaldybės raštų neatitiko reikiamų nuostatų, išskyrus vieną.

Kad būtų išsiaiškinta situacija, I. Haase paprašė tiek L. Rimienės, tiek savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus iki balandžio 16 d. Kontrolės komitetui pateikti visą turimą susirašinėjimo medžiagą – abiejų pusių prašymus ir atsakymus.

Kontrolės komitetas peržvelgė gautą UAB „Nemuno būstas“, atstovaujančios administruojamų namų gyventojų interesus, paklausimą. Jame prašoma pateikti papildomą informaciją, kiek nuo 2015 m. gegužės mėn. buvo patikrinta valdytojų veiklų ir kada jos pradėtos organizuoti, ar yra sudarytas ir patvirtintas planuojamų tikrinti valdytojų sąrašas ir grafikas, ar lygiomis teisėmis tikrinamos visos valdytojų formos. Mat savivaldybės puslapyje tokios informacijos nėra pateikta.

M. Tarnauskas informavo D. Grincevičių, kad jam bus persiųstas šis raštas, į kurį jis turėtų per 14 darbo dienų. UAB „Nemuno būstas“ pateikti atsakymą, o jo kopiją persiųsti Kontrolės komitetui. I. Haase taip pat prašė pateikti papildomą informaciją, kiek namų administruoja „Šakių komunalinis ūkis“, kiek „Nemuno būstas“. Savivaldybės kontrolierė Asta Domeikienė pasidomėjo paslaugų paketu – kokias paslaugas teikia viena įmonė, kokias – kita ir kokie jų įkainiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.