Mano, jog sudėliojo teisingus loginius kirčius

grybauskaite seime
Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį Seime skaitė devintą, priešpaskutinį savo metinį  pranešimą – jos kadencija baigiasi 2019 metų vasarą. Pranešimo klausėsi ir Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis.

 „Vienareikšmiškai visi laukėme bendro politinio fono įvertinimo, kai šalį krečia politinės korupcijos krizė ir valstybės užvaldymo scenarijų narpliojimai. Nors gana aptakiai ir abstrakčiai, tačiau valstybės vadovė sudėliojo teisingus loginius kirčius. Tai, kas šiandien užčiuopta valstybiniu mastu, deja, vyksta ir vietiniame lygmenyje, todėl turime išmokti šią pamoką ir užkirsti kelią galimoms politinėms manipuliacijoms savivaldoje ar net atskirose jos įstaigose ar įmonėse“, – mintimis po šalies vadovės perskaityto pranešimo dalijosi E. Pilypaitis.
 
Pasak jo, baisiausia, kai tik valstybės ar savivaldos biudžetas tampa vieninteliu finansavimo šaltiniu ir pragyvenimo garantu.

„Dėl šių išteklių ribotumo ir ateityje galimo mažėjimo tarpusavio kovos tik aštrėja ir pasirenkami metodai peržengia ne tik moralės, bet ir Temidės tarnų prižiūrimas ribas. O nukenčia visada išimtinai tik eilinis pilietis mokesčių mokėtojas, iš savo nedidelių ir niekaip nepaslepiamų pajamų sumokantis visus mokesčius, iš kurių finansuojami neskaidrūs projektai, dalybos, netesybos, delspinigiai, baudos ar dar kažin kokiais būdais atsiradusios neaiškios kilmės sąskaitos“, – sakė E. Pilypaitis.
Merui, kaip savivaldos politikui, labai svarbūs pasirodė jau antrąkart iš eilės kartojami Prezidentės žodžiai apie būtinybę stiprinti partinę sistemą, nes tik partijos gali būti reikalingų reformų ir prisiimtų įsipareigojimų garantas. Visuomeniniai komitetai šiandieninės teisinės bazės kontekste, įsitikinęs meras, negarantuoja tęstinumo ir tolygumo, neneša ir jokios atsakomybės.

„Nesakau, kad tokie judėjimai yra blogis savaime, bet nesuvienodintos jų finansavimo sąlygos ir reikalavimai, išnykstantys praktiškai iškart po rinkimų, sudaro patogią terpę į sprendimų priėmėjų gretas susodinti tuos, kurie dažnai jau yra nupirkti ar parsidavę. Noras į politinį gyvenimą įtraukti kuo didesnį žmonių skaičių smogė kitu galu – dalyvaujančiųjų rinkimuose skaičius reikšmingai nepakito, o politinis laukas prižėlė piktžolių“, – sako Šakių rajono vadovas.

Jis mano, kad Prezidentės raginimas išnaudoti progą ir šansą apsivalymui ir išsigryninimui yra kvietimas ne tik partijoms, bet ir rinkėjams – įdėmiai sekti politinius įvykius, dalyvauti susitikimuose ir diskusijose su politikais, nes tik tiesioginis bendravimas gali padėti atskirti pelus nuo grūdų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.