Šakiečių bendruomenė išsirinko naują pirmininkę

jakaitiene
Nuotr. Šakiečių bendruomenei nuo šiol vadovaus nauja pirmininkė Zita Jakaitienė.

Birželio 12 d. Šakių viešojoje bibliotekoje vyko Šakiečių bendruomenės  ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Jo metu išrinkta nauja valdyba, bendruomenės bei valdybos pirmininkė, pateikta praėjusių metų finansinė ataskaita, aptarti artimiausi veiklos planai.
 
Negausiai susirinkusiems bendruomeniečiams Šakiečių bendruomenės jau dabar buvusi pirmininkė Rosita Gorges, pristatydama praėjusių metų finansinę veiklos ataskaitą, pasidžiaugė, kad, suskaičiavus visas pajamas ir išlaidas, bendruomenės biudžete dar liko daugiau kaip 200 eurų. Kalbant apie finansus, tarp bendruomenės narių pasigirdo prieštaravimų dėl lėšų panaudojimo. Pasirodo, kai kuriems bendruomeniečiams nepriimtina, kad jų bendruomenė įgyvendindama projektą prisidėjo prie „Varpo“ mokyklos viešosios erdvės gerinimo. Anot bendruomenės nario Gintauto Lenko, mokyklos bendruomenė yra pakankamai didelė ir jie turi daugiau galimybių per įvairias projektines veiklas įsisavinti pinigus. Tačiau, anot R. Gorges, tai buvo bendras projektas su mokykla, jo metu Šakiečių bendruomenės įsisavinamos lėšos turėjo būti panaudotos prisidedant prie kitos bendruomenės tam tikros veiklos įgyvendinimo. Tos veiklos tikslas buvo prisidėti prie „Varpo“ mokyklos vakarinės dalies aplinkos sutvarkymo.  

Padiskutavę apie lėšų įsisavinimo ir paskirstymo galimybes, bendruomenės nariai ėmėsi pagrindinio susirinkimo tikslo – išrinkti bendruomenės ir valdybos pirmininką bei valdybą. Naująja bendruomenės ir valdybos pirmininke tapo Zita Jakaitienė. Ji šias pareigas perėmė iš R. Gorges, kuri bendruomenei vadovavo dvi kadencijas iš eilės. Į bendruomenės valdybą išrinkti šie nariai: R. Gorges, Z. Jakaitienė, Irena Mockaitienė, Renata Kutkienė, Rolandas Pavalkis, Erikas Kazlauskas, Vaidas Balčiūnas.

Šakiečių bendruomenės nariai turi įvairių idėjų, kaip turėtų veikti ar ką įgyvendinti jų bendruomenė, tačiau tik laikas parodys, ar visos idėjos išsipildys. E. Kazlauskas siūlė netolimoje ateityje transliuoti gyvai per socialinius tinklus bendruomenės susirinkimus ir taip visuomenei skleisti žinią apie jų veiklą bei kviesti visus prisijungti. Ona Valaitienė, kuri dar palyginti neseniai prisijungė prie bendruomenės, pasigenda glaudesnio bendradarbiavimo – bendravimo su atskiromis visuomenės grupėmis ir kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis. Tačiau bendruomenės nariai sako, kad jie yra pasiruošę ir nori bendrauti su visais gyventojais nepriklausomai nuo jų amžiaus, interesų ir pareigų. Kaip tvirtina naujoji bendruomenės pirmininkė Z. Jakaitienė, gražus to bendruomeniškumo pavyzdys buvo jų organizuotas jaunimo žygis Kovo 11-osios proga į Saliamono Banaičio tėviškę. Bendruomenės susirinkimas baigėsi svajonėmis įtraukti kuo daugiau miesto gyventojų į būsimas savo veiklas.

Tiesa, praėjus dienai po susirinkimo, socialiniame tinkle „Facebook“ G. Lenkas paskelbė nusprendęs toliau nebedalyvauti bendruomenės veikloje.

„Keturi metai veiklos, o rezultatas nulinis“, – apsisprendimą motyvavo šakietis, vėliau pridūręs, kad tiesiog prarado ryšį su kai kuriais bendruomenės nariais ir nebemato prasmės toliau būti bendruomenės nariu.

Po jo pareiškimu pasipylė diskusijos, ką apskritai gali bendruomenės ir kodėl G. Lenkas priėmė tokį sprendimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.