Nuo liepos – neprivaloma vežiotis dokumentų

Nuo liepos 1 d. įsigalioja Lietuvos Respublikos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimai – panaikinama prievolė vairuotojams su savimi vežiotis vairuotojo pažymėjimą ir kitus dokumentus. Teigiama, kad vairuotojui užteks tik asmens dokumento.

Motorinės transporto priemonės vairuotojas, kuriam Lietuvos Respublikoje išduotas vairuotojo pažymėjimas galioja, neprivalo su savimi turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti vairuotojo pažymėjimo, privalomosios techninės apžiūros dokumento, transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimo (poliso) ir transporto priemonės registravimo dokumento. Pagal naują tvarką vairuotojams pakaktų vežiotis tik asmens tapatybės kortelę ar pasą.
 
Policijos pareigūnas, pagal pateiktą asmens dokumentą nustatęs vairuotojo tapatybę, visą reikiamą informaciją elektroniniu būdu gaus iš Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazės, Centralizuotos techninės apžiūros duomenų bazės, Kelių transporto priemonių registro ir Kelių transporto priemonių vairuotojų registro.

Lietuvos Respublikoje išduoto vairuotojo pažymėjimo nereikia turėti asmenims, turintiems Europos Sąjungos valstybėse narėse ir Europos laisvosios prekybos asociacijos šalyse išduotus galiojančius vairuotojo pažymėjimus, taip pat kelių eismo reikalavimus atitinkantys nacionaliniai ir tarptautiniai vairuotojo pažymėjimai Lietuvos Respublikoje galioja, jeigu jų turėtojas nėra nuolatinis Lietuvos Respublikos gyventojas.

Beje, policija primena, kad turėdami su savimi minėtus galiojančius dokumentus, sustabdyti policijos pareigūno, galėsite greičiau pratęsti savo kelionę. Tačiau iš esmės pakaks turėti vieną, asmenį identifikuoti leidžiantį dokumentą, o kitų dokumentų galiojimą pareigūnai patikrins duomenų bazėse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.