Bedarbių daugėjo beveik visose seniūnijose

Šakių rajone bedarbių nuo darbingo amžiaus gyventojų birželį buvo 7,5 proc. Lyginant su ankstesniu mėnesiu, jų padaugėjo 0,4 proc.

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, birželį Šakių skyriuje registruoti 108 bedarbiai. Iš viso mėnesio pabaigoje rajone buvo 1271 bedarbis, tarp kurių 623 moterys ir 648 vyrai.
 
Jau kelintas mėnuo darbdaviai registruoja mažiau laisvų darbo vietų. Birželį jų registruota 111 (gegužę buvo 156). Iš jų 85 skirtos neterminuotam ir 26 terminuotam darbui.

Praėjusį mėnesį įdarbintas 101 bedarbis, iš jų neterminuotai darbą gavo 80, terminuotai – 21.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones Šakių skyrius birželį nusiuntė 34 asmenis. Profesijos mokysis aštuoni, vienas įdarbintas pagal pameistrystės darbo sutartį. Pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinta 11 Šakių skyriaus darbo biržos klientų. Iš jų 10 subsidijuojant darbo užmokestį, vienas pagal darbo įgūdžių rėmimo programą. Parama judumui suteikta 14 asmenų, užimtumo didinimo programose dalyvavo 17 bedarbių, lengvatinėmis sąlygomis verslo liudijimus įsigijo 113 bedarbių.

Kalbant apie nedarbą pagal skirtingas rajono seniūnijas, bedarbystė ir toliau labiausiai slėgė Žvirgždaičių sen., kur bedarbiai nuo darbingo amžiaus gyventojų sudarė 12,2 proc. Didelis nedarbas ir Barzdų sen. – 11,2 proc. Šiek tiek mažiau bedarbių birželį buvo Kudirkos Naumiesčio sen. (9,6 proc.), Slavikų sen. (9,5 proc.), tačiau, lyginant su ankstesniu mėnesiu, bedarbių čia padaugėjo. Panašiai ir su Griškabūdžio sen., kur birželį bedarbiai sudarė 9,4 proc., bet lyginant su geguže bedarbių padaugėjo nuo 8,9 proc. Apskritai, lyginant du paskutinius mėnesius, visose seniūnijoje bedarbių skaičius didėjo, išskyrus keturias – Kriūkų, Plokščių Slavikų bei Sudargo sen., kur bedarbių skaičius mažėjo. Plokščių sen. praėjusį mėnesį buvo 8,8 proc., Sintautų ir Gelgaudiškio sen. – po 6,5 proc., Šakių sen. – 5,6 proc., Kidulių ir Lukšių sen. – po 5,4 proc. Kaip ir anksčiau, praėjusį mėnesį mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų sen. – 3,2 proc. gana nedaug jų ir Sudargo sen. – 4,5 proc. bei Lekėčių sen. – 4,6 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.