Teismo sprendimą turės įvykdyti tuoj pat

Rugsėjo 14 d., penktadienį, savivaldybės vadovus pasiekė žinia, jog Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Kauno apygardos teismo 2018 m. gegužės 2 d. nutartį, kuria buvo prašoma atidėti šimtatūkstantinės sumos mokėjimo terminą UAB „Antano Rinkevičiaus valymo įrenginiai“.

„Savivaldybė teismo prašė atidėti šimtatūkstantinės sumos mokėjimo terminą motyvuodama tuo, kad rajono biudžetas yra programinis ir buvo patvirtintas dar iki paskelbto teismo sprendimo, tad galimybės rasti papildomų lėšų nėra, juolab kad ir biudžetas deficitinis. Tačiau šie ir kiti argumentai apeliacinio teismo neįtikino ir jis panaikino mums palankią teismo nutartį, atverdamas kelią antstoliui jau ateinantį pirmadienį (tai yra rugsėjo 17 d.) padaryti išskaitą iš savivaldybės sąskaitos“, – penktadienį savivaldybės svetainėje įkeltame pranešime situaciją komentavo meras Edgaras Pilypaitis.
 
Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad savivaldybės vadovai gerbs teismo sprendimą ir jį vykdys.

„Tačiau tai paveiks visą mūsų rajono gyvenimą iš esmės – nebematome galimybės tenkinti papildomų įvairių įstaigų ir organizacijų prašymų, greičiausiai teks pristabdyti ir jau vykstančius ar suplanuotus projektus“, – aiškino rajono vadovas ir pridūrė, kad tai penkmečio senumo, neapdairiai ir neapgalvotai priimtų sprendimų rezultatai.

Už perteklinio vandens valymą už laikotarpį nuo 2013 m. sausio 1 d. iki 2015 m. birželio 30 d., taip pat už advokato paslaugas UAB „A. Rinkevičiaus valymo įrenginiai“ savivaldybė turės atseikėti daugiau nei 100 tūkst. eurų. Konkreti suma antstolio nesuskaičiuota, nes palūkanos skaičiuojamos nuo nesumokėtos sumos, o dalį sumos savivaldybė yra sumokėjusi.

Beje, bendrovė savivaldybės prašė, kad patirti nuotoliai būtų atlyginti ir nuo 2015 liepos 1 d. iki 2018 m. sausio 25 d., motyvuodama, kad ji buvo vienintelė nuotekų tvarkymo paslaugų tiekėja Gelgaudiškio mieste (gera valia siūlė atlyginti daugiau nei 167 tūkst. eurų žalą), tačiau 2015 m. birželio 30 d. privačių valymo įrenginių nuotekų trasa buvo užbetonuota, nes nuo tų metų liepos 1 d. Gelgaudiškyje pradėjo veikti UAB „Šakių vandenys“ priklausantys valymo įrenginiai. Liepos pabaigoje posėdžiavę tarybos nariai atsisakė vykdyti šiuos reikalavimus ir įmonės direktoriui Edmundui Rinkevičiui išsiuntė raštą. Kol kas, kaip patikino meras, į šį raštą jokios reakcijos nesulaukta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.