Zypliuose šurmuliavo į sezono uždarymą susirinkę baikeriai

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį savaitgalį Zyplių dvare šurmuliavo didelis būrys „Aliens“ klubo baikerių, susirinkusių į sezono uždarymo šventę. Jos metu gausiai susirinkę klubo nariai linksmai leido laiką, į savo būrį priėmė naujus narius bei „įšventino“ senuosius.

Nuotr. Linksmai nusiteikę baikeriai jėgas išbandė šaudymo rungtyje.

Vienas Šakių baikerių entuziastų ir senųjų klubo narių Vidmantas Viliūšis pasakojo, kad šakiečiai prieš keletą metų buvo pasiryžę kurti savo baikerių klubą, bet retėjant entuziastų gretoms žlugo ir platūs užmojai. Tuomet jie įstojo į dabar jau kauniečių - šakiečių baikerių klubą „Aliens“. Šiuo metu į klubo veiklą įsitraukia vis daugiau kraštiečių.

Sezono uždarymo šventės pagrindinis akcentas buvo baikerių liemenių šventinimas. Jas pašventino Slavikų klebonas Darius Sruoginis ir palinkėjo, kad kelyje baikerius lydėtų sėkmė. D. Sruoginis yra  didelis motociklų mėgėjas, tačiau pagal griežtas klubo taisykles kunigai negali tapti klubo nariais. Šakiečiai klubo prezidentui Juliui Urbaičiui įteikė atminimo akmenį su iškaltu klubo pavadinimu, data bei Zyplių pavadinimu.

Kaip teigiama klubo nuostatuose, tik po bandomojo laikotarpio, baikeris gali tapti tikruoju klubo nariu. Tuomet jis turi teisę nešioti liemenę su antsiuvu „Member“ (angl. – narys) ir būti laikomas tikruoju klubo nariu. Jie turi teisę nešioti liemenę, nusakančią hierarchinę padėtį klube, su visa atributika. Žmogaus, kuris tik nori tapti klubo nariu, liemenė nėra žymima nei klubo emblema, nei specialiais antsiuvais. Tarp kauniečių vadinamaisiais „memberiais“ buvo „pakrikštyti“ ir du mūsų rajono baikeriai – Tomas Skaizgirys ir Rolandas Adomaitis. Norą tapti klubo nariais pareiškė keturi mūsų rajono entuziastai baikeriai – šakiečiai Vaidas Litinskas, Vidmantas Martinatis, slavikietis Redas Juškaitis ir lukšietis Genadijus Butkus.

Klubo „Aliens“ prezidentas J. Urbaitis vedė netradicines sporto varžybas. Į sezono uždarymą susirinkę baikeriai ir jų antrosios pusės turėjo galimybę jėgas išbandyti kiaušinių tinklinyje, kur poros viena kitai ant rankšluosčio stengėsi permesti tikrą kiaušinį, kad šis nesutrūktų. Visi norintys galėjo šaudyti į taikinį, čia savo meistriškumą noriai demonstravo ir moterys. Ne vienas vyriškis komentavo, kad joms galima skirti apdovanojimą tiek už elegantišką ginklo laikymą, tiek už gundančią stovėseną.

Vienas klubo senbuvių ir įkūrėjų Rolandas Daugvila - Koma kalbėjo, kad neįsivaizduoja gyvenimo be motociklo. Nors prieš keletą metų vyriškis patyrė sunkią traumą ir 32 paras išbuvo komoje, antrąja šeima jis laiko motociklą ir dėkoja žmonai už supratingumą. Jis kategoriškas – vyras be pomėgio ne vyras. Mūsų krašto baikeriai nebuvo linkę per daug sureikšminti šios transporto priemonės. „Buvo laikas, kai neturėjau motociklo ir juo nevažiavau. Rodos, jo ir netrūko. Tuomet reikėjo statytis namus, galvoti apie ateitį. Dabar motociklas man yra puiki laisvalaikio praleidimo priemonė“, - kalbėjo šakietis V. Viliūšis. Tą patvirtino ir V. Martinaitis, kuris tik ateityje bus „įšventintas“ į tikruosius klubo narius. Pasak jo, važiuoti norisi, o jei tai gali daryti su tokia transporto priemone kaip motociklas – dar geriau.

Renginio metu susirinkusieji linksmai leido laiką, gardžiavosi ant ieško keptu šernu, stirniena, bebriena. Rytojaus dieną šventės dalyviai mėgavosi ant laužo virta kopūstiene ir džiaugėsi puikiai pavykusiu sezono uždarymu. Atskridęs malūnsparniu prie jų prisijungė ir klubo narys bei generalinis „Kauno grūdų“ direktorius Tautvydas Barštys. Jis visus norinčius skraidino malūnsparniu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.