Günter Toepfer svarsto atnaujinti ryšius su mūsų rajonu

toepfer
Nuotr. Šakių rajono garbės pilietis Günter Toepfer po susitikimo su savivaldybės meru Edgaru Pilypaičiu nusiteikęs pozityviai.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį ketvirtadienį rajone lankėsi ir su savivaldybės meru Edgaru Pilypaičiu susitiko Šakių rajono garbės pilietis Günter Toepfer. Ilgametę labdarą mūsų rajono mokykloms ir globos namams teikęs vokietis buvo keleriems metams sustabdęs savo veiklą, jo žodžiais tariant, tik dėl nesusikalbėjimo su ankstesne valdžia.

2007 m. G. Toepfer dėl nuolatinės labdaringos veiklos mūsų rajono švietimo įstaigoms ir globos namams buvo suteiktas Šakių rajono garbės piliečio vardas. Jo iniciatyva daugiau nei penkerius metus vyko maždaug 38 km bėgimas „Knygnešių keliais“ palei istorinę Lietuvos–Rytprūsių sieną, skirtas individualiems bėgikams ir moksleivių grupėms. 2013 m. už aktyvų Vokietijos ir Lietuvos istorinės atminties puoselėjimą, vaikų, sergančių retomis ligomis, gydymo ir labdaros Lietuvos bendrojo ugdymo mokykloms bei vaikų darželiams organizavimą Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė jį apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

Pasak G. Toepfer, jis atvyko į mūsų rajoną susitikti su nauju meru ir neslėpė, kad jų pokalbis nuteikė pozityviai.

„Matau didelį skirtumą tarp naujosios ir ankstesnės valdžios“, – neslėpė Šakių rajono garbės pilietis.

E. Pilypaitis po susitikimo su svečiu iš Vokietijos atviravo, kad teko išklausyti daug nusiskundimų dėl bendravimo su ankstesne valdžia, tačiau sutarė, kad nereikėtų dairytis atgal ir siūlė atversti naują bendradarbiavimo puslapį.

Kaip informavo G. Toepfer, penktadienį jis ketina atnaujinti bėgimą „Knygnešių keliais“ nuo Slavikų iki Sudargo, pasiūlydamas į jį įsitraukti Sudargo, Slavikų ir Kidulių pagrindinių mokyklų mokiniams, kuriems iš savo asmeninių lėšų yra paruošęs po marškinėlius šiam bėgimui atminti ir produktus jų maitinimui. Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, vietoj planuoto bėgimo įvyko pėsčiųjų žygis.

Jau daugelį metų gerus santykius G. Toepfer palaiko su Šakių parapijos senelių globos namais. Tad ir šį kartą nepraleido progos jų aplankyti. Čia jis susitiko su jiems vadovaujančia Vida Pulokiene ir jai perdavė senelių globos namų gyventojams reikalingiausių daiktų – sauskelnių, įklotų, paklodžių, skalbimo miltelių, taip pat vieną vaikštynę.

Šakių garbės pilietis labai šiltai atsiliepė apie V. Pulokienę.

„Sulaukusi tokio amžiaus moteris jau galėtų ilsėtis – sėdėti namuose ir laukti mirties, – juokavo G. Toepfer. – Tačiau ji yra vis dar pilna veiklos – pakeitė parapijos namų stogą, fasadą, nori sutvarkyti ir senelių globos namus.“

Jo manymu, tai labai veikli moteris – maitina miesto žmones, sukuria darbo vietas, o gautus už maitinimą pinigus skiria senelių išlaikymui. G. Toepfer Šakių parapijos senelių globos namuose su labdara apsilanko po keletą kartų per metus.

Šakių garbės piliečio teigimu, artimiausiu metu jis ketina nuspręsti, ar atnaujins bendradarbiavimą su mūsų rajonu, ar ne.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.