Abejojo, diskutavo, bet pritarė

baziliauskiene poceviciute
Nuotr. Į tribūną stojo ir į tarybos narių klausimus atsakyti bandė Socialinių paslaugų centro direktorės pavaduotoja Aida Baziliauskienė (kairėje) ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Kad ir nevieningai, bet tarybos nariai pritarė Šakių socialinių paslaugų centro dalyvavimui paslaugų kokybės gerinimo projekte. Tiesa, diskusijų, ar centrui to reikia, ar jis pajėgus dalyvauti projekte, būta.

Sulaukęs pritarimo Socialinių paslaugų centras 2019–2020 m. dalyvaus projekte „Socialinių paslaugų kokybės gerinimas, taikant EQUASS kokybės sistemą“ – darbuotojai dalyvaus įvairiuose mokymuose, kelsis kvalifikaciją, turėtų būti atlikti išorės ir vidaus auditai ir pan.

Ne vienam tarybos nariui kilo klausimų, kokia apskritai šio projekto nauda, ar tikrai centras bus pajėgus teikti ataskaitas, nes, kaip sakė meras, „kokybės sistemos ataskaitos – tai ne šiaip sau“ ir turi būti teikiamos trejus metus.

Be to, iš viso numatyta, kad projekte dalyvautų 120 šalies įstaigų, o viena iš jų – Šakių socialinių paslaugų centras. Nurodoma, kad maksimali išlaidų suma – 12 tūkst. 500 eurų, tačiau, ar ši suma bus skirta kiekvienai įstaigai, ar proporcingai mažinama, pavyzdžiui, priklausomai nuo įstaigos dydžio, tarybos nariams negalėjo atsakyti nei Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, nei į posėdį pakviesta įstaigos direktorės pavaduotoja Aida Baziliauskienė. Tiesa, jos nuomone, centras dalyvauti projekte tikrai pajėgus, o teikti kokybiškas paslaugas – jų tikslas. Meras viename iš posėdžių tuo lyg ir abejojo: „Šioje įstaigoje tiek chaoso, kad neįsivaizduoju, kokia kokybės sistema galėtų parvesti į normalų įstaigos funkcionavimą. Ko tik dabar tas centras nevykdo. Ir to, ir ano, ir trečio... Perėmė automobilius, paskui žiūri, oi, dar automobiliuose yra kuro likučių, davai, perduokit, oi, dar ir navigacija.“

Tiesa, L. Pocevičiūtė kalbėjo, kad jeigu viskas pavyks, kaip planuojama, gauti europinį kokybės standartą tikrai nemenkas darbas.

Ne vienam kilo klausimų ir dėl įrašytos nuostatos, kad įstaiga per projekto įgyvendinimo laikotarpį negali būti nei likviduojama, nei reorganizuojama.

„Ar nėra pavojų rajono biudžetui? Kas yra reorganizacija? Pavyzdžiui, padalinių prijungimas. Ar nuo antradienio nebuvo galima labiau pasidomėti?“ – klausimus žėrė Romas Pukinskas, pabrėždamas, kad nežinodamas atsakymų jis negali ramiai balsuoti.

Mat jei įvyktų reorganizacija, ar būtų nutraukta sutartis, ar išlaidas turėtų dengti savivaldybė.

„Ministerijos lygiu kalbama, kad biudžetinės įstaigos paslaugų teikime neturėtų likti. Ar bus įgyvendinta, kada bus – negaliu pasakyti“, – aiškino L. Pocevičiūtė.

Tiesa, posėdžiuose buvo ir ironizavimo, ar visas kokybės gerinimas nevyks pravedant kelių dienų seminarą tam tikram skaičiui darbuotojų užsakytame viešbutyje. Juk būtent tokiais būdais, mero žodžiais, perpumpuojami pinigai per ministerijas. Kaip bus šiuo konkrečiu atveju, parodys laikas. 14-ai balsavus už, septyniems susilaikius Socialinių paslaugų centro dalyvavimui projekte buvo pritarta.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.