Atlikę pinigai – šventiniams priedams

kalediniai priedai
Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Rajono meras Edgaras Pilypaitis informavo, kad šiais metais savivaldybės administracijoje dirbantys žmonės gaus šventinius priedus – taip vadinamus 13-uosius atlyginimus. Žadama, kad šįmet jie visiems darbuotojams bus vienodo dydžio, o kitais metais priedai turėtų būti diferencijuoti.

Anot rajono mero, būtų galima tuos pinigus, kurie bus skirti darbuotojų priedams, panaudoti atliekant tam tikrus darbus visos rajono visuomenės labui ir taip užsidėti sau pliusą prieš artėjančius rinkimus. Tačiau E. Pilypaitis sako, kad šiuo metu yra svarbiausia adekvačiai įvertinti tuos žmones, kurie dirba viešajame sektoriuje, nes jų atlyginimai tikrai nėra dideli, o darbas yra atsakingas ir ilgus metus buvo taupoma proporcingam jų darbo atlygiui. Anot mero, šventiniai priedai yra tik maža dalis finansinės paramos administracijos darbuotojams už tai, kas buvo sutaupyta jų atlyginimų sąskaita per ilgus metus. Viešasis sektorius, kalbant apie atlyginimus, atsilieka nuo kitų sektorių ir šiuo metu nėra konkurencingas darbo rinkoje, o labiausiai tai pasijaučia, kai reikia pritraukti dirbti kvalifikuotus, motyvuotus darbuotojus. Kokio dydžio bus administracijos darbuotojų šventiniai priedai šiais metais, kol kas dar nėra aišku. Kaip sako savivaldybės Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė, šiuo metu savivaldybėje skaičiuojami visi pinigų likučiai, vyksta biudžeto projekto tikslinimas, po kurio bus aišku, kiek šįmet pavyko sutaupyti. Nuo to, kiek lėšų bus likę biudžete įgyvendinus viską, kas buvo numatyta padaryti 2018 m., ir priklausys administracijos darbuotojų priedai. Pernai darbuotojai gavo po 300 eurų. Anot skyriaus vedėjos E. Grigaitienės, tokių administracijos darbuotojų, kurie gaus priedus, yra apie 250. Į šį skaičių nepatenka savivaldybės įmonės, kurios turi atskirai skaičiuotis savo biudžeto likučius ir tik juos susiskaičiavusios spręsti apie galimybes mokėti kalėdinius priedus.

Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė sako, kad jos vadovaujamos įstaigos darbuotojai šventinius priedus gaus visi. Kokio dydžio jie bus, direktorė dar nežinojo, nes įstaigos mokos fondo likučiai dar tik skaičiuojami.

Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius sako, kad likusius įstaigos mokos fondo pinigus šiais metais jie panaudos priemonėms ir daiktams įsigyti, kurių dar trūksta persikrausčius į naujas patalpas. Tą, anot direktorius, darbuotojai puikiai supranta ir toleruoja, juolab kad kultūros centro ir jam priklausančių rajono padalinių darbuotojai buvo pamaloninti priedais dar šią vasarą už pagalbą rengiant grandiozinį šimtmečio renginį Šakiuose „Zanavykų susibūrimas“.

Šakių laidojimo namų laikinai direktoriaus pareigas einantis pavaduotojas Darius Talala sako, kad šįmet jų įmonė nėra numačiusi mokėti šventinius priedus, nes visas įmonės santaupas „suvalgė“ pastato renovacija. Kaip sako laikinasis vadovas, šis klausimas su administracijos direktoriumi dar nebuvo aptartas, todėl gali būti, kad, gavus jo nurodymą, kas nors pasikeis.

UAB „Šakių vandenys“ įmonės direktorius Kęstutis Vilkauskas sako, kad įmonė šventinių priedų darbuotojams nemokėjo dar niekada, kol jis direktoriauja. Priedai, pasak direktoriaus, yra mokami iš įmonės veiklos gauto pelno, o tuo kol kas bendrovė pasidžiaugti negali – dėl šios priežasties apie jokius priedus įmonės darbuotojams negali būti ir kalbos.

Savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas informavo, kad šiuo metu mokyklos yra paprašytos informuoti skyrių, kiek pinigų likę jų mokos fonduose ir kokius priedus žada jos išmokėti savo darbuotojams šiais metais. Anot vedėjo, pernai beveik pusė rajono mokyklų išsimokėjo šventinius priedus, manoma, kad šiais metais šventinius priedus mokančių mokyklų bus daugiau.

Kitais metais savivaldybės administracijos darbuotojams turėtų būti skiriami jau diferencijuoti kalėdiniai priedai. Pagal naują Valstybės tarnybos redakciją turi būti peržiūrimi ne tik valstybės tarnautojų priedai, bet ir atlyginimai, nes kai kurių specialistų atlygis pagal jų turimas kvalifikacijas nesiekia netgi valstybės nustatyto bazinio vidurkio. Rajono meras užsimena, kad tokia atlyginimų reforma savivaldybės administracijos struktūroje laukia kitais metais, todėl kol kas apie ją kalbėti dar anksti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.