Socialiniai darbuotojai užbaigia iššūkių kupinus metus

soc paslaugu centras padeka
Nuotr. Padėka buvo įteikta socialinio darbuotojo padėjėjai Virginijai Ptašinskienei (centre), kuriai nepritrūksta ryžto, sprendžiant likimo nuskriaustųjų mažas ar dideles problemas.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gruodžio 14 d. Girėnų bendruomenės salėje į šventinę popietę rinkosi Šakių socialinių paslaugų centro darbuotojai. Jie teigia, kad šie metai buvo kupini iššūkių, kuriuos įveikdami įgijo naujos patirties. Šiais metais nuveiktais darbais ir pasidalinta popietėje.

Šiuo metu Socialinių paslaugų centre dirba 77 darbuotojai (67,38 etato), šiuo metu yra teikiama dešimt paslaugų.

Nuo liepos 1 d. įstaigai buvo priskirtos trys naujos paslaugos – darbo su šeimomis, Globos centro ir atvejo vadybos, o nuo lapkričio dar prijungtas Atviras jaunimo centras. Socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė paminėjo, kad šios paslaugos viena su kita labai susijusios, o prireikus spręsti kokią problemą ją stengiamasi išspręsti kuo greičiau.

Pristatydama paslaugas direktorė pasakojo, kad pagalbą į namus gavo 156 asmenys, pas juos darbuotojai apsilankė 324 kartus. Dar viena teikiama paslauga – integrali pagalba asmens namuose, šią paslaugą gavo 47 asmenys. Transporto paslaugos buvo suteiktos 300-ams asmenų. Techninių pagalbos priemonių Socialinių paslaugų centras išdavė 465, grąžinta 356, dėl šių priemonių kreipėsi 446 asmenys. Techninių priemonių nuomos klausimais kreipėsi 93 asmenys. Kudirkos Naumiestyje esančiame padalinyje teikiamos higienos ir skalbimo paslaugos. Pastarąja paslauga naudojosi 1300 klientų.

Pasak V. Bielskienės, įtėvių ir globėjų kursus baigė 16 asmenų. Šakių rajono šeimose globojami 98 vaikai, iš jų 16 yra nustatyta laikinoji globa, 60 – nuolatinė globa, trijose šeimynose auga 22 vaikai. Rajone šiuo metu yra 62 globėjai. Socialinės darbuotojos šiuo metu padeda 160 šeimų, jose auga 264 nepilnamečiai vaikai. Atvejo vadybos procesas nuo liepos 1 d. buvo taikytas 75 šeimoms. Pirmas grėsmės lygis nustatytas 43 šeimoms, antras grėsmės lygis (kuomet paimamas vaikas) – trims šeimoms.

„Gavom 12 transporto priemonių, tai irgi buvo iššūkis, šiuo metu Šakių socialinis paslaugų centras  turi 19 mašinų“, – apžvelgė darbus direktorė ir pridūrė, kad įstaiga vykdo įvairius projektus, o kitais metais planuoja įgyvendinti dar šešis.

Socialinių paslaugų centro darbuotojus sveikinęs rajono meras Edgaras Pilypaitis kalbėjo, kad kasdieninio socialinių darbuotojų darbo išmatuoti ir pasverti yra neįmanoma.

„Laimingi mes galime būti tik tiek, kiek sugebame tos laimės kitiems padovanoti. Turbūt pats didžiausias laimės bruožas – mėgstamas darbas ir kai tas žmogus, prie kurio jūs prisilietėte, dėkingumo kupinu žvilgsniu ir žodžiu atliepia į jūsų darbą“, – kalbėjo meras ir padėkos raštais už nuoširdų, sąžiningą darbą, kantrybę ir žmogišką gerumą apdovanojo įstaigos darbuotojas Brigitą Valatkaitytę, Jovitą Mykolaitienę, Audronę Laurinaitytę.

Už nuoširdų darbą, pastangas ir atsidavimą padėkos raštus socialinio darbuotojo padėjėjoms Marijai Damijonaitienei ir Janinai Giniūnienei įteikė ir šventėje dalyvavusi Seimo narė Irena Haase, kuri pabrėžė, kad socialinių darbuotojų darbas yra labai svarbus: „Jie visi jūsų laukia kaip dovanos. Dovanos su šypsena ir nuoširdumu. Ir aš tikiu, kad tai jūs jiems ir atnešate.“

Kad reikia dėkoti vieni kitiems, kalbėjo ir Socialinių paslaugų centro direktorės pavaduotoja Aida Baziliauskienė, sakydama, jog „padėkos turi sparnus ir kiekviena suranda savo adresatą“. Todėl įstaigos vadovė V. Bielskienė už beribę kantrybę, žmogiškumą, nuolat skleidžiamą šilumą padėkos raštus įteikė Virginijai Ptašinskienei, Sandrai Sendžikienei, Ritai Pilkauksienei.

Šakių socialinių paslaugų centro darbuotojai įstaigos vadovei V. Bielskienei palinkėjo sėkmingo darbo ir stiprybės vadovaujant, V. Bielskienė tvirtino, kad be kolektyvo būtų niekas.

„Beveik prieš dvylika metų, kuomet pradėjau įstaigai vadovauti,  mūsų buvo labai mažai. Kiekvienais metais vis augam ir augam. Šiandien esame 77. Džiaugiuosi jumis visais ir linkiu, kad atsisėstumėte prie Kūčių stalo su savo šeimomis ir artimaisiais, nes šeima yra didžiausia vertybė“, – kalbėjo direktorė.

Šventės metu muzikinę programą Socialinių paslaugų centro darbuotojams ir svečiams skyrė Šakių rajono meno mokyklos mokiniai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.