Taupyti ar netaupyti – seniūnų reikalas

Sausio 8 d. pirmojo šiais metais seniūnų susirinkimo metu seniūnai su savivaldybės Biudžeto, turto ir strateginio planavimo vedėja Egidija Grigaitiene aptarė strategiją, kaip šiais metais tvarkyti sąskaitų apmokėjimą už tam tikras paslaugas seniūnijose – ar ir toliau seniūnijoms pavesti šias funkcijas, ar apmokėti centralizuotai per savivaldybę.

Kaip informavo E. Grigaitienė, savivaldybės administracija nebeskirs seniūnijoms lėšų, kurios buvo skirtos žemės ūkio specialistams kanceliarinių prekių įsigijimui. Paprastai seniūnijai būdavo skiriama nuo 60 iki 100 eurų. Dabar nuspręsta visas reikalingas priemones pirkti centralizuotai ir vėliau jas išskirstyti pagal poreikį. Taip pat Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja aptarė su seniūnais klausimą dėl disponavimo lėšomis, skirtomis aplinkosaugai seniūnijose, ką daryti, ar palikti administruoti tas lėšas seniūnams, ar sąskaitas apmokėti per centrinę savivaldybės buhalteriją. Seniūnai pageidavo, kad leistų jiems disponuoti lėšomis, skirtomis atsiskaityti už atliekų išvežimą, mat tai yra tas mažas jų arkliukas – rūšiuodami atliekas, seniūnai gali šiek tiek sutaupyti pinigų. Seniūnai sako, kad iš tokių sutaupytų lėšų jie turi galimybę atlikti kitus būtinus darbus. Kad ir šiais metais, kai kuriose seniūnijose buvo tvarkomi kapinių takai, tveriamos tvoros, kitur – keičiami nusidėvėję šviestuvai. Seniūnai sako neįsivaizduojantys, kaip be šių lėšų galėtų tvarkytis seniūnijose, ką nors atnaujinti, remontuoti, nors tie sutaupyti pinigėliai ir nėra dideli.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.