Bendruomenės veikla labiau kultūrinė

janaviciene alvyra
Nuotr. Bendruomenės centro „Tėviškė“ pirmininkė Alvyra Janavičienė kvietė bendruomenės narius aktyviau prisidėti prie aplinkos tvarkymo.


Vasario 3 d. bendruomenės centro „Tėviškė“ patalpose įvyko ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas, kurio metu buvo išklausytos pirmininkės ir finansininkės ataskaitos, aptarta, kokius projektus bendruomenė teiks šiais metais.
 
Bendruomenės centro „Tėviškė“ pirmininkė Alvyra Janavičienė ataskaitoje trumpai apžvelgė prabėgusius metus, išskirdama bendruomenės kultūrinę veiklą: per metus buvo surengta net 12 renginių, vienas įdomesnių – renginys, skirtas Tautinio kostiumo metams. Buvo organizuotos išvykos į Raudondvario dvarą, Valdovų rūmus, dalyvauta rajono sporto renginiuose. Graži tradicija sveikinti bendruomenės narius, švenčiančius jubiliejus.

Bendruomenės centro pirmininkė pasidžiaugė, kad, sprendžiant ūkinius reikalus, daug pagalbos bendruomenė sulaukia iš Lukšių seniūno Vido Cikanos.

„Praėjusiais metais pasigedau didesnio bendruomenės narių prisidėjimo tvarkantis. Štai rugpjūčio mėnesį prie pastato buvo prilaužyta daug medžių šakų. Eina pro šalį vyrai, jaunimas, lipa per šakas, laukia, kol ateis kitas, bet ne aš...Taip ir žiemą – reikia sniegą nulyginti, lyg ir ūkininkų turime. Šitas kiemas yra mūsų visų, o bendruomeniškumas ir turi pasireikšti tuose ūkiniuose darbuose“, – išsakė pastebėjimą A. Janavičienė.

Pristatydama bendruomenės finansinę ataskaitą bendruomenės centro buhalterė Giedrė Ižganaitienė paminėjo, kad nemažas yra bendruomenės centro patalpų išlaikymas – per metus atsieina 1090 eurų, o už elektros energiją – 667 eurai. Bendruomenė šiuo metu vienija 75 narius, susirinkime dalyvavo 43 nariai. Susirinkimo metu į bendruomenės valdybą, kurią sudaro 12 narių, buvo pasiūlytas naujas žmogus – tai Valensas Balsevičius. Bendruomenė nusprendė teikti projektą Žemės ūkio ministerijai ir tvarkyti viešąsias erdves – prie bendruomenės centro esančią krepšinio aikštelę, kurioje vasarą organizuojami įvairūs renginiai ir šventės, čia įrengti lauko estradą. Susirinkime dalyvavusi Šakių bendruomenės centrų asociacijos pirmininkė Grina Šnirpūnienė ragino labiau įveiklinti bendruomenės pastatą, kvietė teikti paraiškas ir teikti, pavyzdžiui, laidojimo, sporto paslaugas, sukuriant vieną darbo vietą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.