Žiemos rūpesčiai ir džiaugsmai iš seniūnų lūpų

seniunai cikana
Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Vasario 5 d. vykusiame seniūnų pasitarime kalbėta bene aktualiausiu klausimu – kaip seniūnams pavyksta susitvarkyti su užgriuvusios žiemos rūpesčiais.

Visi seniūnai pripažino, kad šiuo metu vienas pagrindinių darbų yra sniego valymas. Ne vienas seniūnas paminėjo, kad technika, kuria valomos gatvės ir keliai, ne iš naujųjų. Lekėčiuose naudojamas 1982 metų gamybos traktorius, Lukšiuose dar senesnis.

Ne vienas seniūnas pasidžiaugė, kad valant kelius pagelbsti seniūnijose įsikūrę ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės, juos paminėjo Plokščių, Kriūkų, Sudargo seniūnės.  

Pirmadienį rajoną užvertęs sniegas kėlė ne vieno gyventojo pasipiktinimą. Bene daugiausiai nusiskundimų sulaukė Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis, kad krašto kelius valantys sniego valytuvai užverčia gyventojų įvažiavimus į kiemus.

„Seniūnija, atrodo, yra turtingesnė ir už miškų urėdiją, ir už regionų kelių įmonę, kad turim ir jų kelius nuvalyti“, – ironizavo Lekėčių seniūnas.

Pasak Gelgaudiškio seniūno Vinco Dabravolskio, panaši problema, kai kelius valantys sniego valytuvai užverčia šaligatvius. Tuomet seniūnijos technika valo šaligatvius, sniegas verčiamas ant kelio. Pasak V. Dabravolskio, buvo atvejų, kad autobusiukas vaikus į mokyklą neatvežė, nes kelias į Šimkus buvo visiškai užpustytas.

„Pusę miestelio apsivalom ir vėl prisninga. Tai kaimo gyvenvietes nespėjam nuvalyti“, – sakė seniūnas.

Kriūkuose esančioje įkalnėje teko seniūnijai šalinti nuo gausaus snygio nulūžusius medžius.

Sulaukta iš Šakių miesto gyventojų skundų, kad nenuvaloma viena šaligatvio atkarpa prie Šakių rajono savivaldybės jaunimo, kūrybos ir sporto centro. Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pažadėjo šią problemą išspręsti. Pasak seniūno, jau ant miesto gatvių ir šaligatvių išbarstyta 50 t smėlio-druskos mišinio, ir visa tai pavasarį reikės sušluoti.

Gana kuriozišką situacija įvardijo Sintautų seniūnas Kęstutis Birbilas. Anot jo, jie turi bendrus kelius su Griškabūdžio ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijomis: dalį kelio į Totorviečius sintautiečiai nevalo, nes nėra gyventojų, o Griškabūdis valo, nes juo vežami moksleiviai. Taigi pusė kelio lieka nevalyta ir automobiliai nepravažiuoja. Seniūnas teiravosi, ar tokį kelią nereiktų perduoti vienai seniūnijai, kad seniūnijos greideris nuvažiavęs iki pusės kelio neapsisuktų, o važiuotų iki galo.

Kuo dar gyvena seniūnai metų pradžioje? Daugelis ruošiasi Vasario 16-osios šventei, Lukšių seniūnija remontuoja Lukšių kultūros namų sceną. Remontas pradėtas ir Kriūkų seniūnijos pastate. Lekėčių seniūnas R. Krikštolaitis išsakė pastebėjimą dėl Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) darbų: šalindami po elektros stulpais augančių medžių šakas, jas sumetė tiesiog ant ūkininkų žiemkenčių, šakos dabar įšalusios. Seniūnas nuogąstavo, kur jas teks dėti pavasarį.

„Direktoriau, neužtenka, kad socialinė darbuotoja atvažiuoja dvi dienas per savaitę. Aš bijau, kad kas nors neatsitiktų, yra seniūnijoje daug senų gyventojų, o socialinė darbuotoja vos spėja padaryti popierinį darbą“, – skundėsi Lekėčių seniūnas.

Plokštiečiai jau nuogąstauja dėl galimo potvynio, kai pajudės ledai, nes Nemunas užšalęs. Naujais LED šviestuvais, pakabintais Vaičaičio gatvėje, pasidžiaugė Sintautų seniūnas.

Tiesiog pasidžiaugti gražia žiema kvietęs Vicemeras Bernardinas Petras Vainius dar informavo, kad rajono kelininkai ant kelių jau išbėrė 1800 t druskos ir 800 t smėlio ir kad rajono kelių tarnyba turi tik septynis valytuvus-barstytuvus, kurie, vicemero nuomone, nepajėgūs visų kelių nuvalyti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.