Nuo gaisrų nukentėjusiems – gyventojų parama

Praėjusių metų pabaiga ir šių metų pradžia negailėjo rajone gaisrų, kurių metų sunaikinti gyvenamieji būstai, o šeimos liko be pastogės. Gera žinia ta, kad yra daug pilietiškų žmonių, kurie dalijasi savo ištekliais su nelaimės ištiktais gyventojais.

Nuo gaisrų nukentėjusiems nelaimėliams paprastai į pagalbą atskuba patys artimiausi, tačiau organizacija „Gera dalytis“ oficialiai skelbia informaciją ir ragina dalintis su nukentėjusiais ne tik gerumu, bet ir realia pinigine pagalba. Šiuo metu organizacija kviečia gyventojus aukoti trims šeimoms, kurios dėl gaisrų nukentėjo per pastaruosius pora mėnesių. Kaip sako fondo valdytoja Inesa Viliūšienė, šiuo metu vis dar renkamos aukos šeimai, kurių namus gaisras nuniokojo Užsienių kaime praeitų metų gruodžio 15 d. ir išdegė namo antrojo aukšto kambarys bei dalis stogo. Šiai šeimai pilietiški gyventojai į paramos fondo sąskaitą suaukojo apie 300 eurų ir yra surastas privatus rėmėjas, kuris dar žada suteikti paramą reikalingoms remontui medžiagoms pirkti. Fondo valdytoja džiaugiasi, kad tiek nukentėjusiai šeimai per šį gaisrą, tiek per gaisrą sausio 20 d. nusiaubusį aštuonių asmenų šeimos namus Bliūkiškių kaime, padėjo aktyvi Keturnaujienos bendruomenės centro pirmininkė Birutė Ūsienė, kuri rinko aukas savo iniciatyva.
 
Bliūkiškių kaime nukentėjusiai nuo gaisro šeimai pilietiški gyventojai į labdaros ir paramos fondo sąskaitą iki vasario 13 d. buvo suaukoję 2 tūkst. 900 eurų. Pasak I. Viliūšienės, gyventojai aukoja ir buitinius prietaisus, baldus ir kitus daiktus, kurių reikia šeimai. Reikalingą informaciją žmonės gali rasti socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje, kur fondas nuolat informuoja žmones apie esamą situaciją. Kaip žinia, šios aštuonių asmenų šeimos vyriausioji dukra su dviem vaikais gauna socialinį būstą Šakių mieste, o kita šeimos dalis ketina įsigyti nuosavą namą Totorviečių kaime. Anot I. Viliūšienės, jau yra pasirašyta preliminari sutartis dėl namo įsigijimo ir netrukus šeima turės kitą stogą virš galvos, nes buvusius namus gaisras nusiaubė taip, kad jų remontuoti neapsimoka.

Dabar labdaros ir paramos fondas renka aukas nuo gaisro nukentėjusiai šeimai Gelgaudiškio seniūnijos Daugerdiškių kaime, kur vasario 8 d. liepsnos be stogo paliko du vyresnio amžiaus asmenis. Smarkiai liepsnų apgadintą gyvenamąjį namą suremontuoti reikės didelių investicijų. Nuo vasario 10 d., kai fondas viešai paskelbė apie renkamą labdarą Angelės Maskoliūnienės šeimai, iki vasario 13 d. pilietiški žmonės suaukojo 505 eurus.

Nukentėjusioms nuo gaisrų šeimoms į pagalbą atskubėjo ne tik labdaros ir paramos fondas, bet ir seniūnijų seniūnai, socialiniai darbuotojai, aktyvūs bendruomenių veikėjai.   
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.