Parko veikla ne skiria, bet jungia du Nemuno krantus

janusonis
Nuotr. Panemunių seniūnijų gyventojams pateikė metinės veiklos ataskaitą ir planus ne tik meras ir seniūnai, bet ir  Panemunių regioninio parko direktorius Mindaugas Janušonis.

Susitikimuose su gyventojais merui pristatant savo ir tarybos veiklos metines ataskaitas į panemunės seniūnijas atvyko ir metų darbus pristatė Panemunių regioninio parko direktorius Mindaugas Janušonis.
 
Direktorius gyventojams sako, kad šiais metais regiono parko kolektyvas yra nusibrėžęs aiškius prioritetus – plėtoti ekologinį švietimą, sutvarkyti Kartupėnų piliakalnį (Jurbarko r. Skirsnemunės k.) bei pritaikyti jį lankymui ir dalyvauti Raudonės ir Panemunės pilių parko tvarkymo projekte. Anot M. Janušionio, šiais metais taip pat aktyviai bus projektuojami ir septyni valstybinės reikšmės parkai, kuriuos žadama tvarkyti artimiausiais metais, į šį sąrašą patenka Gelgaudiškio parkas, o jo projektavime žada aktyviai dalyvauti Panemunių regioninio parko specialistai.

Susitikimuose su gyventojais direktorius informavo, kad Panemunių regioninio parko darbuotojai praėjusiais metais pasirūpino naujos savo internetinės svetainės sukūrimu. Joje gyventojai turi galimybę užsukę pasižiūrėti vaizdinę medžiagą ir susipažinti su lankytinais objektais. Tarp išskirtinų regioninio parko atliktų darbų direktorius mini, kad Raudonės pilies septynkamienė liepa buvo pateikta Lietuvos medžių konkursui ir buvo išrinkta Lietuvos medžiu, o dabar kaip tik vyksta Europos medžio rinkimai, kuriuose dalyvauja ir Raudonės pilies septynkamienė liepa.

Panemunių regioninio parko direktorius džiaugiasi, kad prie direkcijos renginių mielai prisideda ir Šakių rajono panemunės seniūnijų kolektyvai, mokyklos, bendruomenių nariai, kurie pernai aktyviai dalyvavo įvairiose akcijose. Viena tokių akcijų – praėjusių metų rudenį plokštiečiai vyko į Jurbarko rajoną padėti tvarkyti parką. Kitais metais Jurbarko rajono gyventojai bus kviečiami atvykti į Panemunių regioninio parko Šakių rajonui priklausančio parko plotus ir padėti tvarkytis. Direktorius užsimena ir apie griūvančių parko objektų remontą, pavyzdžiui, panemune einančio dviračių tako tiltelio rekonstrukciją – jau yra parengtas projektas, tik reikia sulaukti finansavimo.

Apie Panemunių regioninio parko veiklą ir planus direktorius kalbėjo tiek su Plokščių gyventojais, tiek su Kriūkų, tiek su gelgaudiškiečiais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.