Atšilus orams – kalbos apie nepravažiuojamas gatves

suvalkieciu gatve
Nuotr. Lukšių seniūnijos Suvalkiečių gatvės gyventojai dėl pažliugusios gatvės neprivažiuoja prie savo namų ir prašo seniūno pagalbos.


Vos atšilus orams gyventojai vėl aktyviai pradėjo skųstis pažliugusiomis, nepravažiuojamomis gatvėmis. Kai kurie piliečiai dalinasi savo nuomone ir nuotraukomis apie šią situaciją tiesiog socialiniuose tinkluose. Žmonės atviri ir klausia tiesiai šviesiai – kodėl valdininkai nepasirūpina eiliniais gyventojais, o į kai kurių valdžios atstovų kiemus keliai nuasfaltuoti.
 
Dėl Panovių kaimo Saulėtekio gatvės arši diskusija kilo socialiniame tinkle „Facebook“, kur gyventojai klausia, kodėl pro valdininko namus eina asfaltuota gatvė, o Saulėtekio gatvė atrodo it pelkė. Girdi, gyventojams kažkuri valdžia prieš rinkimus esą žadėjusi sutvarkyti Saulėtekio gatvę.

Neaišku, kuri valdžia gyventojams yra žadėjusi sutvarkyti tą gatvę, Panoviuose asfaltas kai kuriose kitose gatvėse nutiestas jau seniai – dar sovietmečiu. Anot kitų bendruomenės žmonių, kurie socialinių tinklų diskusijose nedalyvavo, būtent Saulėtekio gatvės gyventojai nesuspėjo to padaryti laiku, kai dar buvo kolūkiai ir gatves tvarkėsi kiti šio kaimo žmonės, dėl to šiandien gatvė yra tokia, kokia yra. Pasak gyventojų, Saulėtekio gatvės gyventojai buvo taip pat susipirkę vamzdyną ir ketino įsirengti kanalizaciją, tačiau žlugus kolūkiams nespėjo, o vėliau, užuot tvarkęsi viską savo iniciatyva, tuos vamzdžius išpardavė ir gatvė liko tokia iki šių dienų.

Kaip informavo mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius, jis dėl tos gatvės jau kalbėjosi su seniūnu Algimantu Bauboniu, kuris sakė, kad šiais metais yra numatyta gatvę žvyruoti, profiliuoti ir grederiuoti, tik reikia sulaukti tinkamų oro sąlygų, kai nebus šlapia.

Analogiška situacija yra ir Lukšiuose, pro Zyplių dvarą einančioje Suvalkiečių gatvėje. Jos gyventojai guodėsi, kad neina privažiuoti iki namų, nes gatvė tapo tiesiog nepravažiuojama. Seniūnas Vidas Cikana sako, kad tokių situacijų, kai iki namų gyventojams neina nusigauti dėl pažliugusių kelių, jis seniūnijoje suskaičiuotų iki 200. Tą tiesiog lemia oro sąlygos, o konkrečiai Suvalkiečių gatvę seniūnija žada tvarkyti, t. y. užpilti dar daugiau žvyro, kai atšils orai. Seniūnas sako, kad gyventojai turi tiesiog pakentėti, nes tokioj makalynėj dabar nei žvyruosi, nei grederiuosi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.