Į vicemerus siūlys ne senbuvį, o naujoką

jakavicius vainius
Nuotr. Socialdemokratų Šakių skyriaus taryba nusprendė į vicemerus siūlyti pedagogą Darių Jakavičių (kairėje), o ne dabartinį mero pavaduotoją Bernardiną Petrą Vainių.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį trečiadienį Socialdemokratų (LSDP) Šakių skyriaus taryba rinkosi į posėdį, kuriame aptarė politines rinkimų aktualijas bei nusprendė, kad į vicemero postą, formuojant naująją valdžią, siūlys ne dabartinio vicemero Bernardino Petro Vainiaus, o mero rinkimuose antruoju likusio istorijos mokytojo Dariaus Jakavičiaus kandidatūrą.

Kaip informavo LSDP Šakių skyriaus pirmininkas Viktoras Lebedžinskas, diskusijos, kokią kandidatūrą siūlyti, buvo gana audringos – balsai pasiskirstė po lygiai: 13 partijos narių pasisakė už D. Jakavičių, tiek pat – už B. P. Vainių. Tad pagal partijos tvarką sprendimą priimti teko frakcijai, kuri palaikymą išreiškė politikos naujokui, tačiau pagal sąrašą pirmuoju numeriu išrinktam D. Jakavičiui. Nors anksčiau skyrius buvo informavęs, kad bus renkamasi iš trijų didžiausio rinkėjų pasitikėjimo sulaukusių partiečių, tačiau Martinas Eimutis į šį postą pretenduoti atsisakė.

Tiesa, kol kas neaišku, ar pasiūlyta kandidatūra tiks didžiausią rinkėjų pasitikėjimą pelniusiems Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionim demokratams bei jų vedliui ir merui Edgarui Pilypaičiui, kuris jau anksčiau minėjo, kad nuo šio posto nemažai priklausys ir kitos politinės piramidės detalės. Kadangi meras praėjusią savaitę sirgo, kaip sakė V. Lebedžinskas, nepavyko išsamiau su juo šio klausimo aptarti.

Posėdžiavusi partijos skyriaus taryba taip pat nusprendė, kad LSDP pirmininko rinkimuose, kurie vyks balandžio 24–27 d., palaiko Gintauto Palucko kandidatūrą (iš 30 teigiamai pasisakė 27). V. Lebedžinskas juokavo, kad, ko gero, gerai suagitavo G. Palucko pavaduotoja, skyriaus narė Raminta Jakelaitienė.

Gana išsamiai prabėgusių rinkimų socialdemokratų rezultatus išanalizavo bei rinkėjo portretą piešė M. Eimutis. Pasak tarybos nario, lyginant šiuos rinkimus su ankstesniais savivaldos rinkimais, socialdemokratai surinko 950 mažiau balsų. Be to, kaip pastebi tarybos narys, labiausiai įtakos jo atstovaujamos partijos rezultatams turėjo naumiestiečių ir šakiškių pasirinkimas.

„Yra kelios apylinkės, kurių rezultatai faktiškai atspindi bendrus rinkimų rezultatus“, – pastebi tarybos narys.

Visgi, kaip sako pašnekovas, tenka pripažinti, kad socialdemokratams 2015-ųjų rezultatai buvo palankesni.

„Manau, apskritai šiuose rinkimuose rezultatus labiausiai lėmė balsų persiskirstymas būtent tų rinkėjų, kurie anksčiau balsuodavo už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, o jų dalis tikrai nemaža“, – svarsto politikos mokslus krimtęs tarybos narys ir priduria, kad apskritai būtent „valstiečių“ susilpnėjimas rajone buvo faktorius, kad rinkėjai rinkosi naujus favoritus ir dažnu atveju tai buvo TS-LKD.

Be to, M. Eimučio nuomone, kaskart yra ir nelabai apsisprendusių arba keičiančių nuomonę. Tad, įsitikinęs M. Eimutis, nusibrėžti rinkėjo portretą, apsibrėžti vyravusias nuomones bei tendencijas ir pasidaryti išvadas ypač svarbu.

„Kalbant apie kitus rinkimus, yra galimybė pasistengti tą geresnį rezultatą pasiekti visiems. Tai šansas visiems“, – mano M. Eimutis.

Kaip tai pasiekti? Pašnekovo nuomone, žmonės nori glaudesnio bendravimo, politikų žvilgsnio į jų problemas ir jų sprendimo. Teigiamai M. Eimutis vertina ir seniūnijose pristatinėtas tarybos bei mero veiklos ataskaitas, kai žmonės išsako, kuo gyvena, ko tikisi. Be to, anot M. Eimučio, kiekvienas tarybos narys turėtų aiškiai apsibrėžti konkrečias sritis, kuriose geriausiai susigaudo, ir būtent ta linkme dirbti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.