Seniūnai kovoja su miško vežėjais

Paskutinio seniūnų susirinkimo metu seniūnai priminė savivaldybės administracijai apie kiekvienais metais iškylančią problemą, kai polaidžio laikotarpiu medieną veždami miškininkai sugadina ne tik urėdijai priklausančius kelius į miškus, bet ir kitus valstybinės reikšmės kelius, kurie yra savivaldybės apskaitoje.

Seniūnai antrindami vienas kitam sako nežinantys, kaip kovoti su miško vežėjais – ant kiekvieno kelio juk nepristovėsi, o vežant iš miško apvalią medieną „keliai gadinami masiškai“. Anot seniūnų, jeigu miško vežėjai praneštų apie norą artimiausiu metu vežti mišką, tada gal būtų galima susiderėti, kad palauktų, kol keliai pasausės. Buvęs rajono savivaldybės administracijos direktorius Evaldas Sniečkus yra išleidęs įsakymą, jog išduotame leidime medienai iš miškų išvežti yra nuoroda, kad išvežimą reikia derinti su seniūnais. Tačiau, anot seniūnų, tokios tvarkos niekas nepaiso, tik yra rajone buvę atvejų, kai seniūnams pavyko įrodyti patį faktą, kad kelias buvo sugadintas, ir vežėjams teko atlyginti nuostolius.
 
Kovo 15 d. savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis susitiko su Valstybinės miškų urėdijos Šakių regiono padalinio atstovais kalbėtis šiuo aktualiu savivaldybei klausimu. Anot vedėjo, urėdijos padalinio darbuotojai sako, jog jie jokiu būdu nėra suinteresuoti gadinti miško kelius, nes jiems patiems juos reikia ir tvarkyti. Be to, urėdija stengiasi stabdyti visus miško išvežimo darbus, kai palyja arba pavasarinio polaidžio laikotarpiu. Taip pat miškininkai aiškino A. Šlėderiui, jog apie 70 proc. medienos tvarko ir išveža privatūs vežėjai. Sukontroliuoti privačius miško vežėjus yra sudėtinga, nes neretai privačių miškų savininkai patys miško neveža, o samdo įmones, kurios yra ne iš mūsų krašto ir nesuinteresuotos rūpintis keliais... Pasak A. Šlėderio, tokio mechanizmo, kaip sukontroliuoti visus privačius miško medienos vežėjus, nėra, tačiau artimiausiu metu Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas žada sėstis prie derybų stalo su stambiausiomis privačiomis miško vežėjų įmonėmis, kurios aptarnauja mūsų rajoną, ir kalbėtis apie šią problemą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.