Gatvę pradės tvarkyti iš abiejų galų

misko gatve
Nuotr. Ilgus metus netvarkyta, duobėta Giedručių kaimo Miško gatvė sulaukė savo eilės – šįmet ji buvo įtraukta į savivaldybės kelių priežiūros ir plėtros programą ir bus pradėta asfaltuoti.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Dar vasario mėnesį rajono taryba, patvirtinusi vietinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros programą (KPP), tarp visų numatytų per artimiausius trejus metus asfaltuoti gatvių į projektą įtraukė ir problemišką Giedručių kaimo Miško gatvę. Po naujų metų, gavus papildomą finansavimą, nuspręsta asfaltuoti tą pačią Miško gatvę nuo kito galo, nors vietiniai gyventojai skundžiasi, kad nepravažiuojama ši gatvė yra visa.

Į tarybos narę Aušrelę Pukinskienę kreipėsi Miško gatvės gyventojai ir prašė atsakyti į klausimą, kas privalo tvarkyti jų gatvės atkarpą ties 24-tu, 26-tu gyvenamaisiais namais, nes kelią jie buvo susitvarkę savo pastangomis, o vėliau jį „išvelniojo“ UAB „Hidrokesta“ sunkiasvorės mašinos. Dėl kelio sutvarkymo gyventojai kreipėsi į atitinkamus savivaldybės skyrius, žmonės buvo siuntinėjami iš vieno skyriaus į kitą, o atsakymo aiškaus niekur negavo. Neva Nacionalinės žemės tarnybos skyrius šiuo klausimu liepė kreiptis į savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyrių, nes jie yra atsakingi už vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūrą, o šie savo ruožtu atsakė raštiškai, jog Miško gatvės atkarpa, apie kurią kalba gyventojai, savivaldybei nepriklauso. Šiuo klausimu visus taškus ant „i“ sudėliojo Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis, kuris sako, jog dalis gatvės gyventojų pasistatė namus pasikeitę žemės paskirtį ir dėl to pro juos einanti gatvės atkarpa yra kaip servitutinis kelias. Tai reiškia, kad keliu gali pravažiuoti ir kitų sklypų savininkai, tačiau kelio savininkas nėra savivaldybė ir jo tvarkyti neprivalo. Geriausia išeitis šiems gyventojams būtų, anot vedėjo, jeigu jie pakeistų sklypų paskirtį ten, kur eina minėta gatvė, bei perduotų ją savivaldybės žinion. Ar privatūs namų savininkai norės padovanoti šiek tiek savo sklypų, kad kažkas ateityje jiems sutvarkytų ir likusią gatvės atkarpą, priklauso nuo pačių gyventojų.

Anot Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo, šiuo metu gatvė bus asfaltuojama iš dviejų skirtingų jos pusių, t. y. nuo Šaulių gatvės 300 m atkarpa, kaip ir buvo tarybos patvirtinta vasario mėnesį, ir dar bus kapitališkai tvarkoma šios gatvės atkarpa nuo Basanavičiaus gatvės pusės, kadangi gauta papildomų lėšų. Kol kas, pasak A. Šlėderio, neaišku, kokia šios gatvės atkarpa bus sutvarkyta už papildomai skirtus 290 tūkst. eurų, nes tai priklausys nuo darbų kainos. Tačiau nuo Basanavičiaus gatvės einančią Miško gatvės atkarpą savivaldybėje buvo nuspręsta tvarkyti, nes ji jau yra įtraukta į trimetę KPP programą ir to reikalavo papildomą finansavimą skyrusi Susisiekimo ministerija. Susiekimo ministerija iš KPP finansavimo lėšų 2019 m. papildomai savivaldybėms skiria 10 mln. eurų žvyrkelių asfaltavimui su sąlyga, kad 50 proc. prie įgyvendinamų projektų prisidės pačios savivaldybės. Šakių savivaldybė nusprendė pasinaudoti šita papildoma parama ir įtraukti į programą Giedručių kaimo Miško gatvės dalį, kuri buvo numatyta asfaltuoti tik 2021 m. Tam iš ministerijos žadama skirti 145 tūkst. 200 eurų, tiek pat žada prisidėti ir rajono savivaldybė. Anot A. Šlėderio, Miško gatvės būklė yra itin bloga pavasario, rudenio laikotarpiais – transporto priemonės sunkiai ja pravažiuoja. Taip pat šios gatvės asfaltavimui jau yra parengtas ir techninis projektas. Pagal parengtą techninį projektą šios gatvės kapitaliniam remontui reikėtų 511 tūkst. eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.