Šakiuose varžėsi pėstininkai

pestininkai plaukia
R. Kemežio nuotr. Kariams savanoriams tikru iššūkiu tapo užduotis perplaukti Šakių ežerą.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį savaitgalį mūsų rajone vėl skambėjo šūviai, kariai savanoriai valtimi yrėsi per Šakių ežerą, Šakių „Varpo“ mokyklos stadione aidėjo rikiuotės komandos, nes vyko karinės pratybos-varžybos. Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kariai savanoriai varžėsi dėl geriausio 2019 metų pėstininkų skyriaus vardo ir teisės rinktinei atstovauti KASP geriausio pėstininkų skyriaus varžybose.

Praėjusį šeštadienį Kazlų Rūdos poligone prasidėjusios pratybos-varžybos ankstų sekmadienio rytą tęsėsi mūsų rajone. Pasak varžybų organizatoriaus, Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vyriausiojo puskarininkio, viršilos Raimundo Gresiaus, varžėsi vienuolika visas devynias Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kuopas atstovaujantys skyriai, svečių teisėmis – Lietuvos Šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo 2-osios rinktinės šauliai ir Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos kursantai. Apie 90 varžybų dalyvių turėjo įveikti daugiau kaip 40 km pėsčiomis ir kontroliniuose taškuose kuo geriau įvykdyti devynias rungtis. Pirmoji buvo Naikų kaimo laukuose (Lukšių sen.) – čia kariams reikėjo atlikti pastabumo reikalaujančias užduotis. Vėliau turėjo pereiti virve per Siesarties upelį. Finalinė užduotis vyko Šakiuose – varžybų dalyviams teko persikelti valtimi per dūmuose paskendusį ežerą bei iki „Varpo“ mokyklos stadione įrengto finišo nustumti karinį džipą. Tik visai vakarop startavo paskutiniai varžybų dalyviai.

„Mes kariai, todėl mums nebaisūs ir jokie karščiai, tik kai kuriems nutrynė kojas ar kraujas iš nosies dėl karščio pasipylė. Trasa buvo sunki, žygiuodami sulaukėm visuomenės palaikymo, vandens davė“, – pasakojo R. Gresius. Anot kariškio, jau penktąsias varžybas nuspręsta organizuoti civilinėse teritorijose, o ne karių poligone, kad visuomenė iš arčiau susipažintų su kariuomene. Kol komandos varžėsi, Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės Šakių 205-os kuopos savanoriai kvietė apžiūrėti ginklų ekspoziciją.

Vakarop „Varpo“ mokyklos stadiono medžių paunksmėje ilsėjosi būriai savanorių, o vėliau rikiavosi iškilmingoje rikiuotėje, vyko varžybų uždarymo ceremonija, į kurią atvyko KASP vadas pulkininkas Dainius Pašvenskas, Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas pulkininkas Ričardas Stakelis, Seimo nariai Irena Haase, Audronius Ažubalis, rajono vadovas Edgaras Pilypaitis ir kiti garbingi svečiai.

Varžybų dalyvius pasveikinęs pulkininkas D. Pašvenskas kalbėjo, kad krašto apsaugos savanoriai turi būti kovingi, prisitaikantys ir greitai besimokantys.

„Būtent jūs, šių varžybų dalyviai, ir esate pavyzdys mums visiems, kad turime siekti savo tikslo, ruoštis užduotims, kurias patikėjo mums Tėvynė. Visų pirma tai Tėvynės gynyba ginklu, jeigu to prireiktų, bei pagalba visuomenei taikos metu. Patriotiška ir vieninga visuomenė bei stipri kariuomenė – tik tuomet mes galime atgrasinti priešininkus ir užtikrinti, kad būtų taika ir klestėjimas Lietuvoje“, – sakė KASP vadas.

Pagaliau paskelbiami ir varžybų rezultatai. Nors mūsiškiai, Šakių 205-ta kuopa, netapo nugalėtojai, tačiau pasirodė šauniai. Taip pat buvo apdovanotas taikliausias kulkosvaidininkas, šaulys, penkios varžybose dalyvavusios karės savanorės.

Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės geriausiu pėstininkų skyriumi tapo 203-ia kuopa (Kaunas), o antrąją vietą iškovojo 202-os kuopos savanoriai taip pat iš Kauno.

Abi komandos atstovaus Dariaus ir Girėno apygardos 2-ajai rinktinei KASP geriausio pėstininkų skyriaus varžybose. Varžybų nugalėtojams atiteko simbolinis kardas ir kulka, o visiems dalyviams įteikti diplomai bei rėmėjų dovanos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.