Šakių krašto VVG apžvelgė veiklą

Balandžio 30 d. įvykusiame Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) narių susirinkime buvo patvirtintos veiklos ir finansinės atskaitomybės ataskaitos.

Veiklos ataskaitą pristačiusi Grina Šnirpūnienė priminė, kad Šakių krašto VVG buvo įkurta 2006 m., jos pagrindinis veiklos tikslas – parengti ir įgyvendinti Šakių krašto vietos plėtros strategiją. Praėjusių metų pabaigoje Šakių krašto VVG vienijo 64 narius. G. Šnirpūnienė pasidžiaugė aktyviais VVG valdybos nariais – Daiva Puidokiene, Tautvydu Šukiu, Arvydu Babušiu, Vaida Brazaitiene, Juozu Daineliu, Aurimu Staugaičiu, Egidija Grigaitiene, Vilma Greičiene.
 
Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos, išnagrinėjusi paraiškas gauti paramą pagal Šakių krašto VVG vietos plėtros strategijos priemones, skyrė finansavimą vienuolikai bendruomenių projektų.

Pasak G. Šnirpūnienės, per 2018 m. rajono seniūnijose buvo rengiami informaciniai renginiai potencialiems vietos projektų rengėjams ir vykdytojams, projektinių idėjų generavimo seminarai vietos bendruomenėms, kitoms nevyriausybinėms organizacijoms, gyventojams, ūkininkams ir vietos verslininkams. Marijampolės apskrities VVG grupių administracijos atstovai nuolat susitinka ir aptaria aktualijas, Šakių krašto VVG darbuotojai taip pat kėlė kvalifikaciją įvairiuose mokymuose bei seminaruose. Per 2018 m. įvyko aštuoni valdybos posėdžiai ir trys visuotiniai susirinkimai.

Praėjusių metų gruodžio mėn. 10 d. Šakių krašto VVG pirmininke išrinkta R. Jakelaitienė priminė, kad artėja bendruomeninio verslo paraiškų rinkimas, o bendruomenės, teikdamos paraiškas, turi finansinės atskaitomybės dokumentus pateikti Registrų centrui. Pirmininkė taip pat informavo, kad gauta 12 vietos projektų paraiškų, pateiktų pagal trečiame kvietime skelbtų vietos plėtros strategijų (VPS) priemonių dokumentus. Šiuo metu vyksta paraiškų vertinimai. Kitame susirinkime numatyta tvirtinti naujus valdybos narius, kuriuos skirs vietos valdžios sektorius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.