Naujoji taryba spręs Slavikų salės likimą

slaviku sale
Nuotr. Slavikų bendruomenės apsisprendimas pritraukiant didžiules investicijas pirmiausiai remontuoti laisvalaikio salę gali būti ir pristabdytas – sprendimas naujos valdžios rankose.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šiais metais rajono miesteliuose ir gyvenvietėse startuos vadinamieji miestelių projektai, pagal kuriuos bus gražinamos gyvenvietės, remontuojami pastatai, tvarkoma aplinka. Slavikiečiai dar prieš kelerius metus apsisprendė, kad iš projektinių lėšų reikėtų remontuoti Slavikų laisvalaikio salę, tačiau savivaldybės administracijos vadovai, žvelgdami į ateities perspektyvas, labai suabejojo dėl šio projekto naudos.

Ar startuos projektas „Slavikų atnaujinimas ir plėtra“, spręs jau naujoji rajono taryba, nes šio projekto nauda suabejojo administracija. Anot jau buvusio mero pavaduotojo Bernardino Petro Vainiaus, akivaizdu, kad projekto lėšos būtų panaudotos neefektyviai, turint omeny šių dienų demografinę padėtį: tokiose atokiose rajono seniūnijose kaip Slavikai gyventojų gausėjimo sunku tikėtis ir dviejų statinių – ir laisvalaiko salės, ir seniūnijos pastato – išlaikyti neapsimokėtų.

Pagal šį projektą už 120 tūkst. eurų Slavikų laisvalaikio salėje turėtų būti suremontuotos grindys, įrengtas šildymas, sudėti nauji langai (kai kurie užkalti), durys. Dar balandį salę apžiūrėti ir projekto perspektyvą įvertinti vyko tuometinis mero pavaduotojas B. P. Vainius, Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis ir Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius. A. Šlėderis sako, kad investuoti į šį pastatą yra neracionalu, nes už tuos pinigus visiškai jo sutvarkyti neįmanoma (reikėtų dar apšiltinti ir pastato sienas iš lauko). Ko gero, pusiau renovuotas laisvalaikio salės pastatas virstų tos pačios savivaldybės galvos skausmu – neaišku, ką reikėtų daryti su nereikalingu objektu ateityje. Anot A. Šlėderio, dabartinė savivaldybės administracija siūlys naujai rajono tarybai atsisakyti šio projekto, o lėšas, kurias savivaldybė skiria prie jo prisidėjimo (20 proc. nuo bendros projekto sumos), investuoti į seniūnijos pastatą ir praplėsti ten esančią salę, kuri atstotų laisvalaikio salę, bei perkelti ten bendruomenę, suteikiant jai reikiamą erdvę.

Apie laisvalaikio salės atnaujinimą panašiai kalbėjo ir direktorius R. Januševičius, kuris sako, kad investuoti į Slavikų laisvalaikio salę, kada yra dar vienas pastatas (seniūnijos), yra nelogiška – gyventojų mažėja, dviejų pastatų Slavikams bus per daug. Direktorius sako, kad geriausia išeitis būtų, jeigu po vieno kurio nors pastato stogu būtų visas komplektas paslaugas teikiančių įstaigų – bendruomenė, medicinos punktas, seniūnija ir kt. Tada renovuoti reikia tą, į kurį investuoti yra racionaliausia.

Slavikų bendruomenės centro pirmininkė Renata Baltrušaitienė sako, kad dabar bendruomenė naudojasi ir prie Slavikų laisvalaikio salės esančiais kabinetais – tualetu, virtuvėle, kada bendruomenės centro patalpose yra šarvojami žmonės. Netekus laisvalaikio salės, šių paslaugų bendruomenė žmonėms negalėtų teikti. Taip pat laisvalaikio salė yra išsigelbėjimas vasaros renginių metu, nes jeigu lauke pradeda lyti, renginys persikelia į salę. Anot bendruomenės centro pirmininkės, vykstant renginiams lauke iškiltų ir kitų techninių problemų – to paties apšvietimo, tualetų ir kiti klausimai... Taip pat pirmininkė neįsivaizduoja, kaip ji su visais muzikos instrumentais sutilptų į mažas seniūnijos pastato erdves, o ir pačios scenos klausimas išlieka kol kas atviras. Pasak pirmininkės, apie tai, kad Slavikams būtina remontuoti jau turimą laisvalaikio salę, jie pradėjo kalbėti ir dairytis įvairių projektų jau 2011 m., o 2014 m. atsirado galimybė bendruomenei teikti projektą ir šviesa tunelio gale atsirado. Dabar šį projektą savivaldybė mato visai kitaip, o ir patys bendruomenės nariai per paskutinįjį rinkiminį susirinkimą neišreiškė jokios nuomonės, kai pirmininkė pasakė, kad netrukus galbūt neteks prie laisvalaikio salės esančių patalpų, o ir pačios laisvalaikio salės taip pat...

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.