Buvęs pasienietis bus administracijos direktoriaus pavaduotojas

juskaitis tribunoje
Nuotr. Redas Juškaitis administracijos direktoriaus pareigas pradėjo eiti nuo gegužės 27-osios.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktadienį vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu administracijos direktoriaus pavaduotoju patvirtinta Redo Juškaičio kandidatūra, tad naujosios valdžios suformuota komanda bei keturi pagrindiniai savivaldybės administracijos postai šią kadenciją išskirtinai vyriški.

Į tribūną stojęs kandidatas į administracijos direktoriaus pavaduotojus R. Juškaitis prisistatymą pradėjo nuo to, kad yra gimęs ir augęs Šakiuose, ragavęs sovietinės armijos tarnybos, tuometiniame Kauno politechnikume įgijęs inžinieriaus-mechaniko specialybę. 1991m. jis pradėjo tarnybą Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, kur praleido 20 m. (iš tarnybos R. Juškaitis pasitraukė 2011 m. kovo 10 d., tuomet ėjo Kudirkos Naumiesčio užkardos vado pareigas). Dirbdamas studijavo tuometiniame Lietuvos teisės universitete, kur įgijo teisės specialybę.

Paties R. Juškaičio vertinimu, tarnyba jam sekėsi gerai, tarnybos metu yra gavęs 14 įvairių apdovanojimų. Pristatė, kad žmona Aušra yra gydytoja odontologė, o sūnus Tautvydas ir dukra Agnė jau yra padovanoję ir po anūką.

„Dirbdamas vadu turėjau du pavaduotojus, todėl puikiai suprantu, kokiomis dalykinėmis savybėmis turi pasižymėti pavaduotojas, kokie yra tiesioginiai viršininko lūkesčiai“, – kalbėjo pretendentas, pridūręs, kad pritaria pirmajame naujosios kadencijos tarybos posėdyje išsakytoms administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus mintims, beje, su kuriomis susipažino iš spaudos.

„Turi būti kolektyvinis darbas, dirbant su personalu turi būti skatinamas žmonių iniciatyvumas, suteikiama daugiau laisvės, bet pareikalaujant ir atsakomybės“, – teigė R. Juškaitis, pabrėžęs, kad sprendimai neturėtų būti priimami skubotai.

Beje, kalbėjo jis ir apie korupcijos, nepotizmo apraiškas, bet labiau apskritai, o ne Šakių lygiu. Visgi pripažino, kad dirbant Valstybinės sienos apsaugos tarnyboje teko pereiti ir ugnį, ir vandenį, esą tekę patirti ir bandymų papirkti ir su tuo susijusių pasekmių, kai grasinimų sulaukdavo ir šeima.

„Man tai nebaisu, mokėdavau duoti atkirtį“, – patikino pretendentas ir pabrėžė, kad net ir padaręs klaidą nebijo prisiimti atsakomybės.

Tiesa, klausimų pretendentas iš tarybos narių nesulaukė, tik Romas Pukinskas pasitikslino, kodėl jis vardijo įvairias visuomenines pareigas.

Meras Edgaras Pilypaitis tarybos narius kvietė palaikyti R. Juškaičio kandidatūrą į administracijos direktoriaus pavaduotojus.

„Tikiu šiuo žmogumi, jo patirtimi, nusistatymu dirbti ir, manau, komandai jis būtų nepamainomas žmogus“, – teigė rajono vadovas.

Slaptu balsavimu vienam nebalsavus, trim susilaikius, 21 balsavus už tarybos nariai nusprendė į administracijos direktoriaus pavaduotojus skirti R. Juškaitį. Jis pareigas pradėjo eiti nuo gegužės 27 d.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.