Pakabinti sugeba, o nuimti pamiršta

skelbimu lentos
Miesto centre esanti skelbimų lenta aplinkos nepuošia – sena, sukežusi, ir patys plakatai dažniausiai kabinami bet kaip, tad galima rasti ne tik artimiausius renginius, bet ir kelių mėnesių senumo. Panašių pavyzdžių yra ne tik Šakiuose. D.Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjus rinkimų vajui apie juos dar primena viešose vietose kabantys plakatai. Rajono savivaldybės administracijos vadovai taip pat prašė seniūnų labiau tvarkyti ir prižiūrėti savo teritorijose esančias skelbimų lentas ir kitas viešąsias erdves, kur gyventojai kabina tiek reklaminius skelbimus, tiek plakatus.

„Kai kur jos (skelbimų lentos – red. past.) yra tikrai pavyzdingos ir galima kabinti skelbimus, tačiau vietomis rinkimų kandidatų skelbimai ar kiti plakatai išlieka ilgą laiką arba užkabinėti bet kur. Pro šalį vykstančiam žmogui nekelia estetinio vaizdo“, – taip apie skelbimų lentas atsiliepė rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Rajono vadovas prašė seniūnų paprotinti sutiktus  žmones, kurie kabinasi skelbimus, kad praėjus terminui juos nusiimtų. Taip pat meras pastebėjo, kad yra tokių gyvenamųjų vietų, kur nėra jokios informacinės lentos, tada žmonės skelbimus kabina ir ant kapinių tvoros, ir kitur, kur tik yra susibūrimo vieta.  

„Tačiau jau ant kapinių tvoros užkabinti skelbimai apie parduodamus viščiukus nekelia gero vaizdo, o ką kalbėti apie rinkimų kandidatų plakatus“, – sako E. Pilypaitis.

Rinkimų kandidatų ir jų štabuose dirbančių žmonių mąstymas dažniausiai būna toks, kad kuo daugiau prikabinės plakatų, tuo geriau rinkėjai balsuos. Neseniai komunikacijos seminare dalyvavęs meras E. Pilypaitis aiškino, jog komunikacijos specialistai šiandien reklamą rekomenduoja skleisti kitais būdais, reikia atkreipti dėmesį, į kokią auditoriją orientuojamasi, o jeigu norima pasiekti jauną rinkėją, tada reikėtų skleisti informaciją internetu, socialiniais tinklais, nes jaunuoliai plakatų ant kapinių tvorų tikrai neieškos.

Savivaldybė ketina skelbti informaciją apie įgyvendinamus projektus tose teritorijose, kur vyks darbai, bei savivaldybės internetinėje svetainėje, nes dažnai žmonės nežino, kas vyksta. Gyventojus domina, kad kažkas daroma jų gyvenamojoje vietovėje, tačiau, tiksliai nežinant informacijos, kartais kyla įvairių nesusipratimų.

Seniūnai apie skelbimų lentas taip pat turi savo nuomonę – jie mielai visas senas lentas atnaujintų, pakeistų kitomis arba įrengtų ten, kur jų trūksta, tačiau tam neturi pinigų. Kontroliuoti ant lentų kabinamo turinio seniūnai sako neturintys galimybių, nes negali pristovėti šalia kiekvieno, kuris  ką nors kabina, – už tai atsakomybę turėtų prisiimti patys plakatų savininkai.

Akivaizdu, kad šiuo klausimu galima diskutuoti ilgai, tačiau kartais faktai kalba už save. Toli nereikia ieškoti netvarkingos skelbimų lentos – pačiame Šakių miesto centre, prie buvusio knygyno, stovi kone antikvarinė skelbimų lenta, kur kabinimo tvarka  – „kabink, kaip nori“. Čia dar rasime senų plakatų liekanų nuo praėjusių mero, prezidento rinkimų. Pilna įvairaus turinio privačių skelbimų, kurie, akivaizdu, pasenę. Beje, pačiame skelbimų lentos centre dažnai pastebimi artimiausių kultūrinių renginių skelbimai, kurie irgi suklijuoti tiesiog ant kitų.

Šakių seniūnijos seniūnas Dalius Jasevičius jau pernai laikraščiui „Draugas“ sakė, kad norėtų pakeisti šią seną skelbimų lentą miesto viduryje, tačiau tam reikėtų nemenkos pinigų sumos, kurios seniūnija neturinti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.