Šakių seniūnijai trūksta ūkiškos rankos?

siuksles kapines 07 12
Prie civilinių Šakių kapinių tvoros stovi suversta statybinių atliekų krūva, kurią seniūnija prisižadėjusi sutvarkyti ir išvežti dar prieš porą metų. (R. Plaušinaitytės-Šerkšnienės nuotr.)

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Pastarojo seniūnų susirinkimo metu savivaldybėje buvo paliesta seniai gyventojų akis badanti netvarka – nešienauti pakraščiai, gulinčios atliekos, neiškirsti krūmynai. Svarbiausia, kad tokia situacija yra ne kokiame rajono užkampyje, o pačiame rajono centre – Šakių mieste... Apie šias problemas prakalbo pats savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius.
 
Šakių seniūnui Daliui Jasevičiui pastarojo seniūnų pasitarimo metu buvo pažerta nemažai kritikos. Anot savivaldybės administracijos direktoriaus, seniūnas pažadėjęs atlikti daug aplinkos tvarkymo darbų, bet rezultatų nesimato. D. Grincevičius turėjo omeny apžėlusius krūmais pakraščius, kuriuos seniūnija žadėjo sutvarkyti, taip pat seniūnas jau senokai žadėjo sutvarkyti pramonės zonos teritoriją, išpjauti krūmynus, išvežti atliekas nuo senųjų miesto kapinių (beje, jas jau buvo žadama prieš porą metų išvežti, o dabar tas atliekas baigia apželti žolės).

„Lengvai prižada, bet nepadaro“, – sako direktorius.

Taip pat savivaldybės administracijai pro akis nepraslydo ir supuvę miesto viešieji suoliukai – D. Grincevičius ironizavo, kad kitų seniūnijų seniūnai turėtų padovanoti Šakiams po suolelį, nes jis per seniūnų pasitarimus nuolat girdintis, kaip seniūnai gražina ir puošia viešąsias erdves, gamina naujus suoliukus, šiukšlines ir t.t.  Kai pasitarimo metu savo darbus seniūnijoje pristatinėjo Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius, jis teigė, kad šiais metais seniūnija padarė 16 suoliukų ir dešimt šiukšlinių, kurias pastatė tiek prie mokyklos, tiek išdalino po pagrindines žmonių susitelkimo vietas.

Pro akis nepraslydo ir dar vienas dalykas – visuomenei naudingus darbus dirbantys asmenys (paprastai tariant, atidirbantys už pašalpas) nedirba, o tiesiog atėję leidžia laiką. Tokį faktą pastebėjo jau ne vienas žmogus – visuomenė kalba apie tai atvirai. Kaip sako D. Grincevičius, viešose erdvėse, pvz., miesto skvere „dirbantys“ visuomenei naudingą darbą asmenys dažnai dirba „ant vietos“: važiuodamas pro skverą su automobiliu pastebėjo keturias moteris, kurias, grįždamas po valandos, vėl pamatė stovinčias toje pačioje vietoje. Pastebėjęs tokį faktą pats direktorius skambino seniūnui ir klausė, kodėl taip yra, tačiau sulaukė atsakymo, kad tie žmonės nieko dirbti ir nemoka. Tada D. Grincevičiui kilo klausimas, kam tada apskritai leisti tuos žmones į viešąsias erdves, imituoti darbą – pagal nustatytą tvarką atėję atidirbinėti asmenys privalo dirbti.

Kaip sako Lukšių seniūnas Vidas Cikana, prie šių darbuotojų reikia stovėti pačiam, kitaip darbai į priekį nejuda. Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis sako pastebėjęs tokį atvejį visada sustoja ir pasiteirauja darbuotojų, kokios priežastys trukdo dirbti.

Pasiklausius seniūnų, iš tiesų susidaro įspūdis, kad atidirbinėjančius žmones reikia kontroliuoti kiekviename žingsnyje ir kone patiems seniūnams šalia jų stovėti... Tačiau administracijos direktorius pastebėjo, kad konkrečiai Šakių seniūnijoje darbai vyksta tada, kai dirba seniūno pavaduotojas Algirdas Stankevičius. Kol šis atostogavo, anot D. Grincevičiaus, susidaro įspūdis, kad darbai sustoję.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.