Iš gražios akcijos liko tik apdžiūvęs medis

azuoliukas
Dabar ąžuoliukas apdžiūvęs, ant jo tebekybo papuošimų likučiai. Valdžios atstovai žada vietoj nudžiūvusio medelio pasodinti kitą, tačiau yra šakiečių, keliančių klausimą, ar akcijos organizatoriai neturėjo labiau pasirūpinti ir buvusiais papuošimais, ir pačiu ąžuoliuku. D. Pavalkio nuotr.

Dar balandžio mėnesį Šakių paežerėje Tarptautinei autizmo supratimo dienai paminėti buvo pasodintas Supratimo medis, ąžuoliukas. Išreiškiant supratimą ir palaikymą sergantiems autizmu medis papuoštas mėlynos spalvos juostelėmis, balionais, popierinėmis gėlėmis. Akcija išties graži, tačiau tie popieriniai atributai vėjo buvo išnešioti aplinkui ir po gyventojų kiemus, o pats medelis vis labiau džiūsta...
 
Su „Draugu“ susisiekusi šakietė teiravosi, kodėl niekas nesirūpina medžiu, nepasivargino nukabinti papuošimų, kurių likučiai tebekybo ant apdžiūvusio ąžuoliuko, ir kėlė klausimą: ar tokios akcijos surengiamos tik dėl pliuso ataskaitose ir tuo viskas baigiasi?

„Tikrai graži akcija, pasodino medelį, bet niekas juo toliau nesirūpino. Nei mėlynų atributų, kurie visur išnešioti buvo, niekas nenukabino, tas juosteles vėjas plaikstė, nei medelį kas laistė. Nejau neturėtų kas nors prižiūrėti? Džiūsta, lapai nukritę. Galėjo po kokios savaitės ar mėnesio ateiti, nukabinėti viską ir baigta“, – kalbėjo šakietė, pasipiktinusi tokiu neatsakingu požiūriu.

Šakių seniūnas Dalius Jasevičius pripažįsta, kad galbūt reikėjo ąžuoliuką daugiau palaistyti, bet žada jo vietoje atsodinti kitą.

„O ką mes galime padaryti? Na, neprigijo tas medelis, kitąmet pasodinsim kitą. Laistom mes ir gėles, ir medelius, viską“, – teigė seniūnas, kėlęs retorinį klausimą, nejau, jei kur nors kas nors ką nors Šakiuose daro, už tai atsakinga seniūnija.

„Gal ir iniciatoriai turėtų labiau prižiūrėti tą reikalą, jeigu jau užsiėmė“, – klausė D. Jasevičius išgirdęs, kad papuošimų taip niekas ir nenukabino.

Akciją inicijavo buvusi savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, kuri gegužę pasitraukė iš užimamų pareigų, tad galima tik spėti, ar ji būtų pasirūpinusi simbolius nukabinti, ar ne. Laikinai skyriaus vedėjos pareigas einanti vyriausioji specialistė Daiva Pilypaitytė tikina, jog niekas į skyrių nesikreipė, ir stebisi, kad žmonės koncentruojasi ne į iniciatyvą, o į detales.

„Manau, reikėtų koncentruotis į pačią iniciatyvą, kurią tikrai ketiname pratęsti. Jei tas ąžuoliukas nudžiūvo, atsodinsime kitą, bet keista, kad žmonės tai sprendžia per spaudą, juk apskritai yra didesnių problemų“, – mano pašnekovė.

Be to, ji negalvoja, kad šiukšlių nuo papuošto medžio galėjo būti tiek daug, kad reikėtų apie tai viešai kalbėti.

„Juk kažkada prie Šakių medžiai geltonai, žaliai ir raudonai papuošti buvo. Ar čia kas nors blogo?“ – teiraujasi D. Pilypaitytė pabrėždama, kad Autizmo supratimo dienos esmė – tolerancija kitokiems.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.