Šakiuose planuojama Krizių centro veikla

kelertas kalinauskaite2
Vaikų globos namų direktorius Virginijus Kelertas ir jo pavaduotoja Daiva Kalinauskaitė siūlo paslaugas krizinėse situacijose atsidūrusiems asmenims. G. Martinaitienės nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Po liepos viduryje vykusio rajono vadovų bei socialinių įstaigų atstovų pokalbio, kai buvo pristatyta 14 paslaugų, kurios turėtų būtų teikiamos rajono gyventojams, Vaikų globos namai jau turi pasiūlymą. Įstaiga pasirengusi kad ir nuo rugsėjo teikti paslaugas krizinėse situacijose atsidūrusiems asmenims. Paprasčiau tariant, Šakiuose veiklą galėtų pradėti Krizių centras.

Pirmadienį vykusio socialinių įstaigų vadovų pasitarimo metu globos namų direktoriaus pavaduotoja Daiva Kalinauskaitė informavo, kad savivaldybės administracijai jau pateikti dokumentai, paruoštas aprašas ir galima kalbėti apie bendradarbiavimo sutarties pasirašymą.

„Manau, greitai atsiras ir sutartis bei taip išspręsim dar vieną opią, kabojusią ore problemą“, – sakė vicemeras Darius Jakavičius, gyręs Vaikų globos namų direktorių Virginijų Kelertą ir pavaduotoją D. Kalinauskaitę už šauniai bei operatyviai padarytus namų darbus.

Įstaiga apskaičiavusi, kad per mėnesį vieno asmens išlaikymas Krizių centre savivaldybei kainuotų 317 eurų. Žinoma, suma, priklausomai nuo asmens buvimo laiko įstaigoje, kistų. Svarstoma, kad centre dirbtų vienas socialinis darbuotojas, būtų įsteigta 1,5 socialinio darbuotojo padėjėjo etato bei puse etato dirbtų sielovados specialistas. Paslaugos būtų teikiamos Vaikų globos namuose, tuščiuose butuose.

„Tiesiog po to susitikimo liepą gimė mintis, kad šias paslaugas galėtume teikti turimose patalpose. Pradėti galėtume kad ir nuo rugsėjo“, – teigė D. Kalinauskaitė.

Anot jos, paslaugas vienu metu galėtų gauti aštuonios mamos (ar tėčiai) su savo vaikais, iš viso apie 20 žmonių.

D. Jakavičius kalbėjo, kad ir šiuo metu viena mergina su vaiku gyvena Kalvarijoje esančiame Krizių centre, tad jeigu paslaugos būtų teikiamos vietoje, manoma, poreikis būtų didesnis. Tiesa, kaip informuoja Socialinės paramos skyrius, kol kas konkretus poreikis neaiškus, nes niekas nesikreipė. Kaip ir kas konkrečiai tą poreikio vertinimą atliks, taip pat neaišku, bet manoma, jog bus bendradarbiaujama su Socialinių paslaugų centru, seniūnijų socialiniais darbuotojais, geriausiai žinančiais, kam tokių paslaugų galėtų prireikti.

„Gera vieta, infrastruktūra patogi, tikimės, kad paslauga bus reikalinga“, – vylėsi V. Kelertas.

Jam pritardama D. Kalinauskaitė papildė, kad būtų galimybė paslaugas teikti ir negalią turinčioms mamoms su vaikais, nes kiti rajonai, anot globos namų direktoriaus pavaduotojos, susiduria su paslaugų stygiumi šiai socialiai pažeidžiamai grupei.
Tiesa, nors Krizių centro rajone nėra, Plokščiuose veikia mišrių socialinių paslaugų centras „Vilties žiedas“, tačiau čia, kaip kalbėjo D. Jakavičius, gyvena ne tik mamos, bet ir vieniši asmenys, iš įkalinimo įstaigų grįžę piliečiai, todėl vicemeras abejojo, ar ten pati palankiausia vieta apsistoti krizinėje situacijoje atsidūrusiai mamai su vaiku.

Ar Vaikų globos namų siūloma paslauga savivaldybės administracijai pasirodys patraukli ir reikalinga, parodys laikas, tačiau bent jau susitikimo metu atrodė, kad belieka pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, nes ir paslaugos kaina savivaldybės atstovams pasirodė labai padori.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.