Norėjo pamatyti savo akimis

ukio sudarge
Lina POŠKEVIČIŪTĖ


Rugsėjo 10 d. savivaldybės tarybos Finansų ir rajono plėtros komiteto nariai surengė išvažiuojamąjį posėdį, kad savo akimis pamatytų, kokius pastatus planuoja pirkti savivaldybės administracija.  Komiteto nariai lankėsi ir pastatų būklę apžiūrėjo Kukarskės globos namuose bei Sudarge, pasikalbėjo su įstaigų vadovais.

Kukarskės globos namai norėtų įsigyti dalį privatiems asmenims priklausančių patalpų, besiribojančių su pastatais, priklausančiais globos namams. Jau anksčiau tas patalpas buvo bandyta nupirkti, bet savininkui netiko turto vertintojų įkainavimas ir derybos nutrūko. Komiteto narys Valdas Stankūnas svarstė, ar atsirastų žmonių, tokioje vietoje norinčių įsigyti minėtą būstą kaip gyvenamąjį namą, kuris yra sujungtas su Kukarskės globos namų administracijos pastatu.

„Pastato savininkas tai turėtų įvertinti. Bet jis galbūt svarsto, kad globos namams labai reikia to pastato, tai ir kainą kelia“, – situaciją komentavo V. Stankūnas.

Turto vertintojai minėtą pastatą prieš maždaug dvejus metus įvertino apie 25 tūkst. eurų (kartu su 12 arų teritorija). Komiteto narys Romas Pukinskas teiravosi, kiek dar reikėtų investicijų, jei pastatas būtų nupirktas. Anot Kukarskės globos namų direktorės Astos Pranaitienės, iš atostogų atskubėjusios susitikti su komiteto nariais, minėtose patalpose būtų sandėliuojama patalynė, gyventojų rūbai ir kitos gyventojams reikalingos priemonės. Šiuo metu visa tai laikoma mediniame, prastesnės būklės pastate, kuris, įgyvendinus projektą „Atsinaujinančių energijos šaltinių diegimas Kukarskės globos namuose“, būtų nugriautas.

„Iš karto į įsigytą pastatą nereiktų investuoti. Galima tvarkytis po truputį“, – įsitikinusi A. Pranaitienė.

Kalbėdama apie Kukarskės globos namų ateitį, įstaigos vadovė svarstė, kad rajone senų žmonių daugėja, globos namai užpildyti, todėl ir pastatų trūksta. R. Pukinskas išsakė pastebėjimą, kad anksčiau rajono vadovų dėmesys šiais įstaigai buvo nepakankamas, pradėjus vadovauti A. Pranaitienei, ši ėmėsi permainų, daug padaryta dėl čia gyvenančių žmonių gerovės. Įstaigos vadovė mano, kad reikalingos lėšos ir įstaigos antro aukšto sutvarkymui. Komiteto pirmininkas Vilhelmas Haase siūlė paieškoti lėšų iš įvairių programų arba per Šakių krašto Vietos veiklos grupę.

Atvykus minėtų patalpų savininkui Jurijui šis leido apžiūrėti numatytas įsigyti patalpas ir tvirtino, kad yra apsisprendęs patalpas parduoti.

„Siūloma kaina man netinka. Tegul turto vertintojai naujai nustato turto vertę, bet jei kaina nesikeis, ar verta čia vargti“, – kategoriškai kalbėjo patalpų savininkas ir galiausiai pridūrė: „Jūs siūlykit, jeigu kaina tiks, šnekėsim.“

Iš tiesų šiai įstaigai minėtiems pastatams poreikis yra, tačiau kaip šis klausimas išsispręs, dar neaišku.

Sudargo seniūnijos administracijai taip pat labai reikia patalpų. Sudargo seniūnija nuo 1995m. yra įsikūrusi paštui priklausančiame pastate, taip vadinamame alytnamyje, kuris seniai neremontuotas, seni, kiauri langai, o kabinetai šildomi elektriniais radiatoriais. Kaip pastebėta viename iš komitetų posėdžių, vėjas ir lietus sunkiasi ir pro langus, ir pro stogą, o skylės, ko gero, užkamšomos ir senais laikraščiais... Greta, Kalno g. 1A, yra patalpos, kurių įsigijimui rajono taryba pritarė dar praėjusiais metais. Pastato dalis, kur norima įkurdinti seniūniją, priklauso privatiems asmenims, šalia yra bibliotekos patalpos, kurios priklauso savivaldybei.

Atvykusius komiteto narius pasitiko seniūnė Rita Grigaitienė, aprodė numatytas įsigyti patalpas, kuriose anksčiau buvo kavinė. Tačiau šiuo metu patalpos atrodo tikrai apgailėtinai, reikėtų nemenko remonto: keisti langus, duris, grindis, galvoti apie patalpų apšildymą. Turto vertintojai patalpas įvertino beveik 22 tūkst. eurų. Pasak komiteto narių, iš pastato likę tik sienos ir stogas.

„Čia reikia šimto tūkstančių, kad galėtum įsikelti“, –  svarstė komiteto narys Juozas Bertašius. Seniūnė kalbėjo, kad Sudargas likęs vienintelė seniūnija, turinti tokios prastos būklės patalpas, anot jos, juk ir darbuotojams yra daug smagiau ateiti dirbti į jaukias patalpas. Kitas variantas – Sudargo seniūniją perkelti į Sudargo mokyklos pastatą, tačiau šiuo metu ten beveik nėra laisvų patalpų.

„Aš visuomet žiūriu į priekį. O kai nebeliks mokyklos, pastatas didžiulis, kas patalpas šildys?“ – svarstė seniūnė.

Pirkti ar nepirkti minėtas patalpas, bus sprendžiama jau šiandien tarybos posėdžio metu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.