Savivaldos dienos proga – padėkos dirbantiems

savivaldos diena
Paminėti Vietos savivaldos dieną rinkosi savivaldybės administracijos darbuotojai, seniūnai bei seniūnaičiai, aktyvesni bendruomenių nariai, kai kurie tarybos nariai. D. Pavalkio nuotr.


Spalio 10-ąją minima Vietos savivaldos diena Šakiuose paminėta išvakarėse. Šakių kultūros centre rinkosi ne tik savivaldybės administracijos darbuotojai, bet ir seniūnai, seniūnaičiai ar tiesiog aktyvūs bendruomenių žmonės, kuriems šiemet išdalinta nemaža krūvelė padėkų.  
 
Po meno mėgėjų programos salėje susirinkusius sveikino meras Edgaras Pilypaitis, vicemeras Darius Jakavičius bei administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis. Pastarasis teigė, jog jo darbo savivaldoje stažas mažas, tad ir kalba nebus ilga. Jis visiems linkėjo sveikatos, ištvermės, prasmingų darbų bei atlygio už juos. Vicemeras save taip pat pristatė kaip naujoką, linkėjo protingų sprendimų, o savivaldoje dirbančius žmones apibūdino kaip tarpininkus tarp valstybės, įstatymų bei žmonių ir linkėjo nepasiklysti įstatymų vingrybėse, pataisose ir kitokiuose sprendimuose. Tradiciškai iškalbingesnę kalbą rėžė rajono vadovas, pabrėžęs, kad savivalda – tai kompleksas visų sprendimų ir kalbėjo apie subsidiarumo principą bei vienas kito įgalinimą kurti gerovės, bet ne globos valstybę, nes, anot E. Pilypaičio, takas tarp jų gana slidus. Todėl ragino dirbti kartu, tartis ir nenuslysti į vartotojiškumą.

„Jei neįgalinsime tų, kurie sau gali padėti, tų, kurie gali kurti, mes nieko nesukursim, tik vartosim <...> o mes turime tiek sukurti, kad užtektų po mūsų ateinančioms kartoms“, – teigė rajono vadovas.

Žinoma, kalbėjo jis, yra kuo pasidžiaugti, tad dirbantiems, kuriantiems, prisidedantiems, remiantiems ar tiesiog savo laiką dėl kitų ar bendros gerovės aukojantiems išdalinta daugybė padėkų. Iš savivaldybės administracijos padėkomis už atsakingą darbą, kompetenciją įvertinti Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Slidziauskienė, Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vyresnysis specialistas Vytautas Unguvaitis bei Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Pilypaitytė, tądien šventusi ir savo gimtadienį. Iš seniūnų už kasdienį rūpestį, atsakomybę, pagalbą seniūnijų žmonėms padėka įteikta Žvirgždaičių ir Kudirkos Naumiesčio seniūnui Algimantui Bauboniui. Šiais metais nepamiršti ir seniūnaičiai, kuriems dėkota už pagalbą seniūnams, iniciatyvumą, savanorystę, visokeriopą pagalbą savo kraštui. Padėkomis apdovanoti seniūnaičiai Regimantas Pavalkis (Lepšiai), Rolandas Augustaitis (Gerdžiūnai), Sigitas Markevičius (Briedžiai), Rimas Sinkevičius (Giedručiai). Už aktyvumą, bendruomeniškumą, projektų vykdymą pagerbti Paluobių bendruomenės centro pirmininkas Andrius Zavistauskas bei Plokščių bendruomenės centro pirmininkė Dovilė Kazakauskienė. Už aktyvią veiklą, dalyvavimą įvairiose akcijose padėka įteikta ir Šakių policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Aušrai Mockevičiūtei. Padėka už bendruomeniškumą, paramą Lekėčiuose vykstantiems renginiams, sugyvenimą su bendruomenės žmonėmis įteikta UAB „Idavang“ (gen. direktorius Saulius Leonavičius). Už pagalbą seniūnijos gyventojams, bendruomeniškumą, neatlygintą veiklą seniūnijoje padėkomis apdovanoti Kriūkų seniūnijos gyventoja Elena Šumskaitė, Lekėčių seniūnijos gyventojas Vitas Kačinskas bei to paties krašto ūkininkas Valdas Martynaitis. Už iniciatyvumą, aktyvią veiklą, nepriekaištingą pareigų vykdymą padėka įteikta ir Sudargo seniūnijos vairuotojui Vytui Totoraičiui.

Po padėkų palinkėta visiems dirbti drauge bei kartu didinti visuomenės pasitikėjimą savivalda. Vėliau tęsėsi koncertas, po kurio pabendrauta prie arbatos puodelio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.