Atliekų konteineriams vietos kol kas neranda

konteineriai 2
Šių konteinerių kaimynyste nepatenkinta šalia įsikūrusi neįgaliųjų organizacija bei medicinos įstaigos: šiltuoju metų laiku nuo jų sklinda blogas kvapas, kuris pritraukia muses. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ  

Dar birželio mėnesį Šakių miesto Vytauto g. 17 namo gyventojai bei čia įsikūrusios neįgaliųjų ir trijų medicinos įstaigų darbuotojai kreipėsi į savivaldybę bei tarybos narį Roma Pukinską dėl prie namo įrengtos komunalinių atliekų konteinerių aikštelės, kuri, jų nuomone, neatitinka higienos reikalavimų. Šiame pastate įsikūrusi ir Šakių rajono žmonių su negalia sąjunga, o pastatyti atliekų konteineriai apsunkina privažiavimą prie organizacijos. Pasak savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų vyriausiosios skyriaus specialistės Astos Cikanienės, greičiausiai konteinerių šioje vietoje neliks, tačiau vietos jiems vis dar ieškoma.

Kreipimesi taip pat rašoma, kad ir pačioje atliekų aikštelėje yra antisanitarinės sąlygos. Todėl prašoma rasti galimybę perkelti šią atliekų aikštelę į kitą, žymiai patogesnę vietą.

Nepageidaujama atliekų konteinerių kaimynyste pasipiktinusi Šakių žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Stasė Vasaitienė kalbėjo, kad Vytauto g. 17 namo gyventojai ir čia įsikūrusios medicinos įstaigos kreipėsi į tarybos narį R. Pukinską ir išsakė nuogąstavimus dėl prieš trejus metus atsiradusių atliekų konteinerių, kurie, anot jos, ypač trukdo eismui. Ne tik sunku išvažiuoti ar įvažiuoti neįgaliųjų įstaigos automobiliui, bet atliekas atvažiuojantys išvežti automobiliai neretai nulaužo čia stovinčių automobilių veidrodėlius. Anot S.Vasaitienės, dažnai įvairių šiukšlių būna prikrauta ir greta konteinerių. O didžiausia problema yra šiltuoju metų laiku – tuomet aplinkiniai neapsigina nuo musių, nemalonus ir nuo konteinerių sklindantis kvapas.

„Mes norėtume, kad konteinerių čia neliktų. Šiukšles neša daugiausiai Vytauto g. 19, 21 namo gyventojai, galbūt juos reiktų patraukti arčiau šių namų. O mums dažnai iškyla problema, kai reikia skubiai mūsų įstaigos transportui išvažiuoti, o įvažiavimas būna užkimštas mašinomis“, – kalbėjo S. Vasaitienė.

Jau 20 metų čia įsikūrusio odontologijos kabineto vadovė Jolanta Kažemėkaitytė tvirtino, kad dėl konteinerių yra kreiptasi ir į Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą, kuris tikrina jų įstaigą, tačiau biuro atstovai tvirtino, kad šią problema išspręsti yra ne jų galioje. Anot J. Kažemėkaitytės, jiems teko odontologijos kabinte įrengti oro kondicionierius, kad nereiktų vasarą atidaryti langų, per kuriuos priskrenda musių.

„Konteineriai pastatyti daugiau gyventojų patogumui, nes mes savo atliekas daugiausiai atiduodam utilizuoti. Jei čia neliktų konteinerių, jų vietoje galėtų statyti mašinas gyventojai, įstaigų darbuotojai, tuomet laisvesnis būtų pravažiavimas“, – svarstė J. Kažemėkaitytė.

Kaip patikslino čia įsikūrusio kito odontologijos kabineto vadovė Marija Jurgaitienė, spalio 7 d. sulaukė skambučio iš rajono savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų vyriausiosios skyriaus specialistės A. Cikanienės, kuri tvirtino, kad klausimą, kur įrengti atliekų konteinerių aikštelę, dar svarstys.

Susisiekus su savivaldybės specialiste, ši patikslino, kad šiuo metu seniūnijose jau suderinta dėl 80 vietų, kur bus įrengtos komunalinių atliekų konteinerių aikštelės, o dėl 40 vietų dar tikslinama. Vytauto g. 17 namo kieme esantiems konteineriams taip pat dar ieškoma tinkamos vietos, nes, anot A. Cikanienės, parinkti tinkamą konteinerių aikštelės vietą nėra taip paprasta, reikia suderinti su šilumininkais, vandentvarkininkais ir kitais.

„Manau, kad Vytauto g. 17 namo kieme esanti konteinerių aikštelė neišliks, bet kur jai vieta bus parinkta, dar deriname. Svarstome įrengti galbūt kitoje namo pusėje arba prie artimiausio prekybos centro, arba seniūnijos kieme, tačiau nė viena vieta nėra ideali, nes kai kur atliekų tvarkytojai neprivažiuos surinkti atliekų. Mes suprantame, kad nėra tinkama ta vieta, kur šiuo metu stovi konteineriai. Reagavome į šakiečių kreipimąsi, svarstėme, ieškojome vietos kartu su aikštelių projektuotojais, seniūnu“, – tvirtino A. Cikanienė.

„Aš šiandien neturiu atsakymo gyventojams, kol vieta konteinerių aikštelei yra neparinkta. Projektuotojai jau suderino dėl dalies aikštelių ir darbai bus pradėti netrukus, o su šita vieta ir mes, ir seniūnas vargsta, jei randam vietą, tai nepavyksta suderinti su inžinerinių tinklų įmonėmis, nes šios ateityje planuoja tose vietose darbus“, – aiškino A. Cikanienė ir pridūrė, kad įstaigos, gyventojai, norintys atsisakyti aikštelės, patys galėtų pasiūlyti alternatyvą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.