Vieną pjaus, kito likimas neaiškus

medziai miestuose
Kudirkos Naumiestyje prie Tilto bei Dariaus ir Girėno gatvių sankryžos esantis beržas (nuotrauka kairėje) bus pašalintas, nes trukdo saugumo salelės įrengimui, o Šakiuose V. Kudirkos ir Vasario 16-osios gatvių sankryžoje prie pėsčiųjų perėjos augantis kaštonas turėjo būti nupjautas dar pavasarį, tačiau to daryti niekas neskuba. D. Pavalkio nuotr.


Nors projektas „Kudirkos Naumiesčio gyvenamosios vietovės atnaujinimas“ mieste po truputį įgauna pagreitį ir čia jau daug darbų padaryta, tačiau pagrindinės Tilto gatvės sutvarkymas, regis, nebus toks sklandus, kaip tikėtasi, ir čia koją kiša ne tik biurokratiniai trikdžiai, bet ir beržas...
 
Kudirkos Naumiestis po truputį gražėja – čia įgyvendinant projektą baigiamas įrengti sporto aikštynas, sutvarkytos kelios šalutinės gatvelės, tačiau pagrindinės Tilto gatvės remonto gyventojams dar teks palūkėti: ilgai užtruko projekto derinimas su Kelių direkcija, atsirado ir nenumatytų trikdžių. Įrengiant saugumo salelę Tilto bei Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje tektų pašalinti prie pašto augantį beržą. Pasirodo, jį nupjauti ne taip paprasta, nes beržas įtrauktas saugotino kultūros paveldo sąrašus. Buvęs Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algimantas Baubonis sako, kad ne tik projektuotojams kelią dažnai pastoja paveldo objektai, bet ir gyventojams, kurių turtas ar teritorija patenka į sąrašus. Tačiau A. Baubonis sako jau informavęs Kultūros paveldo departamentą ir klausimas dėl beržo nupjovimo derinamas.

Nupjauti medžius, kurie trukdo įgyvendint projektus ar eismui, niekada nebūna paprasta. Šakių mieste V. Kudirkos ir Vasario 16-osios gatvių sankryžoje, ties pėsčiųjų perėja, taip pat turėtų būti nupjautas eismo saugumui trukdantis kaštonas. Tokį sprendimą rajono savivaldybės Eismo saugumo komisija priėmė dar kovo 1 d., tačiau medis vis dar stovi ir niekas jo nepjauna. Medžio pašalinimu, atrodo, turėtų pasirūpinti Šakių seniūnija, tačiau, kaip sako seniūnas Dalius Jasevičius, seniūnija vadovaujasi nustatytomis medžių kirtimo tvarkomis, o šiose taisyklėse nėra tokio punkto, kad seniūnija turėtų vykdyti Eismo saugumo komisijos nutarimus. Todėl, anot seniūno, jie šį medį ir kitus gali nupjauti tik tada, kai tai neprieštarauja bendroms medžių kirtimo tvarkoms, ir tuo laiku, kai medžius pjauti galima. Pasak seniūno, komisija priėmė sprendimą, bet kas sumokės už medžio atstatomąją vertę, taip pat nenumatė, o tam dalykui reikia nusimatyti pinigų.

Nuo 2018 m. pasikeitė saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo atvejų tvarka ir beveik visi medžiai (su tam tikromis išimtimis) priskiriami saugotiniems, ir jų pjauti bet kada sugalvojus negalima.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.